Sikerrel zárul a tavaszi zöldhulladék átvétel

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink!

Az előzetesen meghirdetetteknek megfelelően, szombat, április 24-e az utolsó nap, amikor a tavaszi időszakban még átvesszük a zöld hulladékot, illetve faágakat. Összegezzük a tapasztalatokat, amelyek alapján a képviselő testület dönt a folytatás mikéntjéről. Az már bizonyos, hogy ősszel is lesz hasonló akció, amikor egy kijelölt időszak minden szombatján lesz szolgáltatás. A diólevél égetésnek kívánunk elébe menni.

(fényképek: Radics Endre)

A folyamat nagyon biztató, tapasztalatok alapján a lakosság pozitívan fogadta a kezdeményezést, nagyon sokan vették igénybe a lehetőséget. Látványosan javult a levegő minősége, szerdáinkat és szombatjainkat nem kellett zárt ablakok mögött tölteni. Nem lehet elégszer elmondani, minden nyolcadik ember LÉGSZENNYEZETTSÉG okán veszíti életét. Különösen fontos ezt tudatosítani akkor, amikor tömegek szorulnak lélegeztetésre.

Ugyanakkor van még bőven tennivaló, annak tudatosításában, hogy a faágak fogalmába nem fér bele a farostlemez és OSB-lap hulladék, vagy a szétszedett ól maradéka. Nem keverten fogadjuk be a hulladékot és nem keverten kérjük lerakni.

A még alaposabb, egyértelműbb, gyakoribb tájékoztatás hosszabb távon meghozza az eredményeit, a lakosság zöme egyre környezettudatosabb. Nagyon hosszú utat kell még bejárni, de egy biztató folyamat indult el.

Változatlan törekvés, hogy helyben komposztálásra biztassuk a lakosságot. A konyha- vagy virágoskert nagyon meghálálja a komposztot. A kert minden alkalommal szegényebb lesz azzal a szerves anyaggal, amit elhordunk belőle.

Székely József

polgármester