Gondosóra program Diósjenőn!

Diósjenő Önkormányzata számos intézkedést tett a közbiztonság fokozása dolgában. Az alább részletezett lehetőség jelentősen növeli községünk idős lakosságának biztonságérzetét. Kiemelt figyelemmel kísértük a Gondosóra programot, amelynek adminisztratív részéhez kívánunk jelentős segítséget biztosítani az idős lakosság részére.

Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy a családokat megerősítse azzal is, hogy az otthonukban élő idős hozzátartozóik biztonságérzetét növelje. A magyar családokban az idős emberek lehetőség szerint saját otthonukban szeretnének élni, ehhez pedig olyan segítségre van szükségük, amely biztonságérzetüket növeli, közösségi kötődéseiket erősíti. Ezért indította el a Belügyminisztérium 2022-ben a Gondosóra programot, amely az időseknek nyújtott segítség mérföldköve.

Képzeljenek el egy olyan, csuklóra rögzíthető vagy nyakba akasztható eszközt, amelyet alanyi jogon, ingyenesen vehet igénybe minden 65 év feletti érdeklődő. Az eszköz egy országosan, 24 órában elérhető diszpécserhálózathoz csatlakozik, rögzíti a hívást és indul a segítség.

Diósjenőn a Gondosóra programhoz történő csatlakozás során, segítséget kívánunk biztosítani minden érintetteknek, a regisztráció útvesztőjében. A Diófa Szövetség Glöckl Ferenc alpolgármestert kívánja megbízni, hogy segítsen a regisztrációban azoknak az idős falubelieknek, akiknek nincs internetes elérésük, vagy előnyben részesítik a személyes kapcsolatot, segítséget.

A Gondosóra programról tájékoztatót tartunk 2023. március 3-án, 17.00 órai kezdettel a Művészetek Háza Tükrös termében,

ahova szeretettel várunk minden érdeklődőt és családtagjaikat, hogy megismerkedhessenek a program részleteivel. Jelen lesznek a Gondosóra program képviselői, valamint a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai és a Diósjenői Polgárőr Egyesület.

Kérjük, hogy internettel nem rendelkező, idős hozzátartozóikat tájékoztassák az eseményről és segítsék eljutásukat a rendezvény helyszínére.

A későbbiekben az IKSZT ad majd otthont az előre meghirdetett, további tájékoztatóknak, ahol várja önöket Glöckl Ferenc.

Amennyiben kérdésük van, kérjük keressék bizalommal Glöckl Ferenc alpolgármestert, az alábbi elérhetőségen: 06-30-524-9575

A regisztrációt követő folyamatban, a jelentkező birtokába kerül az a Gondosóra, amely segítségével növelhető a használója biztonságérzete, fenntartható a gyors kapcsolat az ellátó rendszerhez, egészségügyhöz,  gondozóhoz, családtaghoz.

Diósjenőn élni jó!

Diófa Szövetség