Az új orvosi rendelők bemutatása – 1. rész

Bizonyára sokan kíváncsiak az új orvosi rendelő-komplexum belső kialakítására, szívesen bekukkantanának az ajtók mögé, még akkor is, ha nem járnak sokat orvoshoz. De azoknak a pácienseknek is hasznos egy ilyen virtuális séta, akik – sajnálatosan – sűrű látogatói az orvosoknak, legalább némi helyismerettel érkeznek majd az átadás után az új intézménybe.

A következő napokban egyenként bemutatjuk az orvosi rendelőket, most, hogy már a beépített bútorok szerelése is a végéhez közeledik. A hét folyamán érkezik az ÁNTSZ, az engedélyezési eljárás lefolytatásához.

Kezdjük mindjárt a gyermekorvosi rendelővel!

Minden Diósjenői büszke lehet Kalocsai Enikőre és az általa vezetett szakkörös diákokra. Illesse köszönet és dicséret a 4. osztályos Bulejka Hannát, Pálfalvi Szonját és Sziván Jázmint. Az 5. osztályos Furinda Laurát, Méreg Virág Lúciát és Vida Blankát. A 6. osztályos Rácz Boglárkát, Stul Adriennt és Tősér Georginát. A 9. osztályos Dukai Bernadettet, valamint a 10. osztályos Mészáros Dorinát és Németh Larisszát. Kiváltképpen köszönjük Kalocsai Enikőnek. Ez a 12 gyerek és szakkörvezetőjük hatalmas munkát végeztek mindannyiunk, de kiváltképp a gyermekek örömére. Adja Isten, hogy munkájuk könnyebbséget, néhány vidám pillanatot hozzon a gyógyulni vágyó gyermekeknek.

A babakocsi garázsból lehet belépni a váróterembe, ahonnan a férfi és a női/mozgáskorlátozott mosdók nyílnak.
A mosdók csempéje játékos, barátságos. A váróban ülőbútor, pelenkázó és játszó-rajzoló asztal van, gyermekszékekkel. Innen szólítják a soron következő beteget, a rendelőbe való belépésre.
A rendelőben vadonatúj bútorzat, asztalok, szekrények. Néhány régi berendezés – felújítva – került ide.

A gyermekvizsgáló közepén, teljesen körbejárható módon, egy új fektetőágy és székek. A falak gazdagon kifestve. A vizsgáló három oldalról kap természetes fényt, a minél alaposabb vizsgálathoz.
A rendelőből nyílik az orvosi-asszisztensi öltöző, amelynek van egy kis étkező-konyha része, továbbá innen nyílik a zuhanyzós orvosi mosdó. A rendelő légkodicionált. Fűtése és melegvíz előállitása elektromos. A falakon 20 cm szigetelés. A rendelő – a biztonság kedvéért – riasztóval biztosítva.
Folytatjuk hamarosan a többi rendelővel…