35 év szolgálat – tisztességgel

Tisztelt lakosság!

Mint ismeretes, közel egy hónapja adtuk hírül, hogy községünk gyermekorvosa, Dr. Rados György, 35 év szolgálat után nyugdíjba vonul. A hír átadása kissé sutára sikeredett, amely szerkesztői figyelmetlenség volt ezesetben. Doktor úrtól a nyilvános bocsánatkérést követően az alábbi visszaemlékezést és a címben szereplő fényképet kaptuk, amelyet meleg szívvel osztunk meg olvasóinkkal:

„1988. szeptemberében, fővárosi klinika nefrológiai osztályán felajánlott osztályvezetői állást elutasítván pályáztam meg Diósjenőn a házi gyermekorvosi állást. Kilépve a főváros zajából és a kórházi osztály kimért, komor hangulatából, Diósjenő természetközeli atmoszférája üdeséget, felszabadultságot hozott számomra. A körzet első gyermekorvosaként, Lénárt János, akkori tanácselnök, későbbi polgármester jóvoltából úgymond szabad kezet kaptam a körzet arculatának kialakításához. Kezdetben meg kellett küzdenem egy általam elavultnak tartott gyógyszercentrikus szakmai szemlélettel, a túlságosan gyakran adott antibiotikumok és injekció-kúrák iránti elvárással.

 

Diósjenőn a betegrendelés kezdetektől fogva a Börzsönyi út 7. szám alatti rendelőben történt. A szolgálatom hátralévő időszakát is ebben a rendelőben szeretném eltölteni. Számomra ez érzelmi kérdés is. Hamarosan úgy hagyom el a körzetet, hogy a praxisba bejelentkezett páciensek lélekszáma közelíti a kétezret. A 640 feletti beteglétszám területen kívüli páciens. Ezt úgy értékelem, hogy az általam képviselt szemlélet vonzóvá vált messze a körzethatárokon túl is.

Úgy tartom méltónak, hogy az új rendelőt majd a község új orvosa szentelje fel.

 

A honlap és a Jenői Napló szerkesztője ezúttal is békés nyugdíjas éveket kíván doktor úrnak.