Lesz bölcsődénk! Nem áprilisi tréfa, hanem valóság a javából!

Lesz bölcsődénk! 

Három nagy vállalást tettünk. Három a magyar igazság!A közösségi tér készen van. A strand építése folyamatban. A mai napon kaptuk a hírt, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter úr jóváhagyta Diósjenő község bölcsőde pályázatát. Istennek legyen hála. A döntés révén  302.893.905 Ft támogatást kapunk, amelyhez mintegy 15.000.000 Ft saját erőt teszünk hozzá.A pályázat nemzeti forrásból valósul meg.

Most fordul termőre a befektetett munka. Ekkora pályázatot még soha nem nyertünk.

Szeretnék bepillantást nyújtani a folyamatba, amely ilyen eredményt hoz.Amikor két éve és öt hónapja, a Diófa Szövetség jövőépítő programjának bizalmat szavazott Diósjenő lakossága, jövőt tervezni ültünk le Balla Mihály képviselő úrral.Előhozakodtunk a fentebb említett “szentháromsággal”, mire Balla képviselő úr azt mondta, -soha nem felejtem el- hogy ez mintegy 700 millió forintos álom, és kitartó erőfeszítést igényel, de megvalósítható. Mondtuk, hogy mi is ennyit számoltunk. Mindannyian tévedtünk. Mint kiderült, a 700 millió az valójában inkább 850 millió, a három fenti célkitűzés vonatkozásában. Innen szép nyerni. Nekigyürkőztünk.

Kitartó erőfeszítésben nem volt hiány.

Egy pályázat megnyeréséhez nem elég “pusztán” megírni egy jó pályázatot. Nemcsak mi írunk jó pályázatokat, hanem mások is. Ilyenkor van arra szükség, hogy Balla képviselő úr, évtizedek óta viselt megbízatásához híven, képviselje Diósjenő érdekeit. Okosan, kitartóan, hogy a végső döntéshozónak Diósjenő jusson eszébe, mi kerüljünk a mosolygós oldalra.  Ez történt. Ennek az együttműködésnek az eredménye ez a nyertes pályázat is, nem is beszélve a strand pályázatainkról.

A közös munka eredményei engem arról győztek meg, hogy Diósjenő érdekeit Balla Mihály képviselő szívvel lélekkel képviseli. Balla Mihály képviselő urat a Diófa Szövetség tiszteletbeli tagjának tekintem. Így lesz bölcsődénk. Köszönjük.

Diósjenőn élni jó!

Székely József Ede
Polgármester