Kátyúzások az önkormányzati kezelésű útszakaszokon

In Diófa Szövetség, Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek, Útfelújítás

Tisztelt Lakosság!

A Haladás utca felújításával párhuzamosan megkezdődtek a saját fenntartású, belterületi utcák kátyúzási munkálatai is.

A narancssárga jelölésekkel már a múlt hétről találkozhattunk, majd megjelentek a munkagépek és a szakszerű körülvágást követően az útépítő munkások felbontották a sérült, berepedt, beszakadt aszfaltot, hogy azok kitisztítása után új aszfaltréteg kerüljön a kátyúba.

Az időjárás lehetőséget ad arra, hogy ne a “tűzoltó jellegű” hidegaszfaltozással legyenek időszakosan kijavítva az úthibák, amik aztán pár hónap múlva széthullanak, hanem a jóval tartósabb, az útalapig lenyúló, melegaszfaltozással történjen a javítás. A szakemberek az ilyenkor szükséges technológiai sorrend szerint haladva, az első munkafázisban felszedik a sérült részt, kitakarítják azokat, az indokolt helyeken kellősítik, tehát tapadóréteget képeznek, majd amikor minden úthiba fel lett így tárva, a nagy aszfaltozó géppel végighaladnak a munkaterületeken és az éppen szükséges anyagmennyiséget bedolgozzák a kivágott részbe.

Ennek a szakszerű folyamatnak annyi hátránya lehet a lakosság szemszögéből, hogy a feltárt és körülvágott úthibák több óráig, akár egy napig nehezítik a közlekedést, mire rákerül az új aszfaltréteg. A fent leírt folyamat szerint kell haladni, hogy a kátyúzás tartós legyen és hogy sokáig lehessen használni a sima útszakaszt. Ezért kérjük szíves türelmüket.

Az elkövetkező napokban az alábbi útszakaszokon találkozhatunk felbontással, tereléssel, munkagéppel és aszfaltozással:

Tópart utca, Börzsönyi út, Börzsönyalja utca, Tavi bekötő, Dózsa György út és a Ady Endre utca. Ez utóbbin a már nagyon rossz állapot miatt lesznek javítások, a teljes felújítás napirenden van.

Olvasson tovább!

Bölcsi – 80 % fölötti készültség

Meghaladta a 80%-ot a bölcsi készültségi állapota. Elkezdődtek a csempézések, néhol már az első alapozó festések is megtörténtek. Rövidesen indul az

Tovább olvasom...

Csicseriborsó krém

Az elmúlt hetekben konyhánk átállt a tízóraik és uzsonnák  vonatkozásában, a saját készítésű kencék alkalmazására. A múlt héten minden

Tovább olvasom...

Mobile Sliding Menu