Villtesz lapostető

Kedves Diósjenőiek!

Végéhez közeledik az orvosi rendelő tervezése. Időszerű, hogy a véglegeshez erősen közelítő homlokzatról, illetve a mögöttes tartalomról szolgáltassunk információt.
Alapos megfontolás után, a lapostetős verzió lett befutó. Nemcsak azért, mert így szokták meg a helyiek, de azért is, mert a csatolt fotókon láthatóan, olyan lenyűgöző kilátás nyílik a tetőről, amelyet vétek lett volna, nem kihasználni.

Az emeleti tér használhatósága jelentősen kibővül azzal, ha egy sokoldalúan használható tetőterasz koronázza az épületet. Valójában nem is egy, hanem két tetőterasz jön létre. Az egyik a valamikor portásfülke felett nyílik, az emeleti tér külső meghosszabbításaként. A nagy tetőterasz megközelítése egy üveg falú és tetejű lépcsőfeljárón keresztül lehetséges.

A teraszok korlátja, a felújított épületrész homlokzati díszítésének szerves folytatása. Mi több, rövidesen új teherforgalmi és személyzeti kapu is készül, amelyen ugyanez a motívum köszön vissza.

A kapu színe az épület díszítő motívumaihoz és nyílászáróihoz igazodó antracit lesz.
A komplexum fűtését-hűtését a brikettáló déli kitettségű tetősíkjára telepített napelem segítségével, füst és kibocsátásmentesen tervezzük. Hőháztartásáról 15 cm vastagságú szigetelés, és három rétegű üvegezés gondoskodik.

Néhány szó az alaprajzról. (a képre kattintva nagyobb méretben tanulmányozható az épületrész beosztása)
Az elrendezést több lépcsőben egyeztettük orvosainkkal, mindenkivel külön-külön az egyes rendelőkre vonatkozó részeket. Utána az ÁNTSZ illetékeseivel haladtunk helyiségről helyiségre.
Az egyes rendelők külön-külön közelíthetők meg, a lakosság és az egészségügyi  személyzet által. A rendelők mindenike egyenes úton közelíthető meg  hordággyal, a hátsó bejáratokra közvetlenül reá tud tolatni a mentő.
A gyermek és a felnőtt páciensek külön-külön tágas várót kaptak. A babakocsikat fedett, szélvédett, kamerával felügyelt helyen lehet hagyni. A gyermek váróban pelenkázó és játszósarok lesz. Minden váróhoz nemenként elkülönített WC tartozik.
A mozgáskorlátozottak szabványos rámpákon közelíthetik meg valamennyi rendelőt, és minden rendelőben lesz szabványos mozgáskorlátozott WC.

Nagyon sok lakossági megkeresést kaptunk, amelyben az elszúrt épület lebontását kérték-követelték tőlünk. Az épület sorsa alakul, arról külön részletes tájékoztatóval jelentkezünk az újévben.

Diósjenő Képviselői