Könnyek között

In Diófa Szövetség, Dr. Göllesz Intézet, Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Közélet, Kultúra, Művészetek Háza, Önkormányzati hírek

Ünnepi díszbe öltözött a Tükrös-terem. A kedvezőtlen időjárás miatt nem a ’48-as emlékműnél, hanem a Művészetek Házában tartotta megemlékezését Diósjenő Önkormányzata.

Székely József polgármesteri köszöntőjét Laczkó Mihály atya és Karászi Attila tiszteletes ünnepi gondolatai követték, majd rövid műsorral emlékeztek az Aranydió Óvoda és Bölcsőde, valamint a Szentgyörgyi Általános iskola növendékei.

Az ünnepség zárásaként koszorúkat helyeztek el az Önkormányzat, a Fidesz helyi szervezete , az iskola és a bölcsőde, a helyi civil szervezetek, úgy mint a Polgárőr Egyesület és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és végül a Göllesz intézet nevében.

 

Székely József polgármester gondolatai:

“Nem szégyellem bevallani, a mai napon háromszor eredtek el a könnyeim. Első alkalommal akkor, amikor a Göllesz Intézetbe érkeztem az Önkormányzati kisbusszal, hogy nyolc lakót a községi március 15 – i ünnepségre szállítsak. Kiszállva az egyikük azzal fogadott, hogy “szépen kimosakodtunk és felöltöztünk, mert március 15 van.” Ennél szívhez szólóbban és egyszerűbben nem is lehet elmondani hogy valódi ünnepet éltek meg, és örömmel csatlakoztak a községi ünnephez.

Másodjára, amikor óvodásaink műsorát néztük, harmadjára amikor iskolásaink énekét hallgattuk. Nem lehet eléggé megköszönni a gyermekek és felkészítő pedagógusaik  befektetett munkáját, idejét. Nagyot, szívhez szólót alkottak. Köszönjük.
Teltház volt a Tükrösben. Jó érzés volt látni és megélni. A  közösen énekelt Himnusz után, leüléshez készülve elcsíptem egy megjegyzést: Ez nagyon szép volt.
Mi is így éltük meg.
Köszönjük a nagyszámú résztvevőt.
Köszönöm Glöckl Ferenc alpolgármester konferálását, Sztregovai Erika és kislánya Elena, valamint Pápai Erika csodás népviseletét és Tóth Gábornak a hangosítást, de főképp a falra vetített nagyszerű fényjátékot.
Méltó ünnepet ültünk.”

Olvasson tovább!

Bajban ismerszik meg a jóbarát

Néhány hete, a viharos időjárás nagy pusztítást okozott Nógrádon. A kidőlt fák összehasításához kért segítséget Varga Richárd polgármester úr. A

Tovább olvasom...

Boci szelet ebédre

A mai ebéd második fogása is a község konyháján készül, ami ilyen lett: Tartani lehet tőle, hogy túl sok lesz

Tovább olvasom...

Mobile Sliding Menu