Kerti zöldhulladék és faágak befogadása

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink!

Itt a tavasz, és indulnak a kerti munkák.  A kertekben zöldhulladék, illetve fanyesedék képződik. Községünkben, és környékünkön egyre több helyen tilos a kerti hulladék égetése. Elsődleges cél mindannyiunk egészségének a megóvása, számos szakcikk tárgyalta, hogy a vírusok legkönnyebben a levegőben szálló füst és koromrészecskékhez tapadva tudnak „utazni”. Másodlagos cél hogy komposztálásra serkentsük a kerttulajdonosokat, hiszen semmi sem alkalmasabb a talajerő visszapótlására, mint a kiérlelt komposzt.

Az Önkormányzat segítséget kíván nyújtani azoknak a kerttulajdonosoknak, akik nem tudják, vagy nem akarják megoldani kertjükben a komposztálást. Március és Április hónapokban – KÍSÉRLETI JELLEGGEL!!! – szombatonként 10 és 14 óra között, a zöldhulladék, illetve ágnyesedék beszállítható a Haladás utca végén bal oldalon (a műfüves futballpálya után lévő) bekerített területre. A zöldhulladék és az ágnyesedék nem keveredhet. Nem lehet dróttal vagy műanyaggal  kötegelni.

Minden szombaton,  10 és 14 óra között, jelen lesz az önkormányzat egyik alkalmazottja, aki mutatja, hogy hová lehet rendezetten lerakni a zöldhulladékot, és hová az ágakat.

Székely József

polgármester