Kerti zöldhulladék és faágak befogadása

In Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink!

Itt a tavasz, és indulnak a kerti munkák.  A kertekben zöldhulladék, illetve fanyesedék képződik. Községünkben, és környékünkön egyre több helyen tilos a kerti hulladék égetése. Elsődleges cél mindannyiunk egészségének a megóvása, számos szakcikk tárgyalta, hogy a vírusok legkönnyebben a levegőben szálló füst és koromrészecskékhez tapadva tudnak „utazni”. Másodlagos cél hogy komposztálásra serkentsük a kerttulajdonosokat, hiszen semmi sem alkalmasabb a talajerő visszapótlására, mint a kiérlelt komposzt.

Az Önkormányzat segítséget kíván nyújtani azoknak a kerttulajdonosoknak, akik nem tudják, vagy nem akarják megoldani kertjükben a komposztálást. Március és Április hónapokban – KÍSÉRLETI JELLEGGEL!!! – szombatonként 10 és 14 óra között, a zöldhulladék, illetve ágnyesedék beszállítható a Haladás utca végén bal oldalon (a műfüves futballpálya után lévő) bekerített területre. A zöldhulladék és az ágnyesedék nem keveredhet. Nem lehet dróttal vagy műanyaggal  kötegelni.

Minden szombaton,  10 és 14 óra között, jelen lesz az önkormányzat egyik alkalmazottja, aki mutatja, hogy hová lehet rendezetten lerakni a zöldhulladékot, és hová az ágakat.

Székely József

polgármester

Olvasson tovább!

Boci szelet ebédre

A mai ebéd második fogása is a község konyháján készül, ami ilyen lett: Tartani lehet tőle, hogy túl sok lesz

Tovább olvasom...

Dagasztja a szeretet

A Mákvirág Nyugdíjas klubra lehet számítani! A nagymama korú hölgyek kora reggel óta dagasztják, kelesztik, sütik a fánkokat, helyi

Tovább olvasom...

Biciklitartó állvány

Lakossági észrevétel érkezett, mely szerint jó lenne egy biciklitartó állvány az új orvosi rendelőhöz, illetve a Művészetek Háza, Tükrös

Tovább olvasom...

Mobile Sliding Menu