Ígéret szép szó!

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink!

Tegnap bejáráson voltam tervezőkkel, vállalkozókkal, ajánlattételre felkérni szándékozott személyekkel. A Diófa Szövetség legnagyobb vállalásának teljesítése került elérhető közelségbe. A STRAND!!! Több mint másfél év munkájának, háttérbeszélgetéseinek, egyeztetéseinek az eredménye alakul kézzelfoghatóvá.

A lehetőség és a pénz is oda talál, ahol van kezdeményezés, akarat, elképzelés, jövőkép, kitartó munka.

A község lakosságának bizalma nélkül nem sikerült volna. Ezért volt szükséges, olyan választási programot készíteni, amelyben pontról pontra, területről területre haladva valósítjuk meg, a  lakosság által nagyon meggyőző többséggel elfogadott, – zöld füzetbe foglalt- programunkat. A „langyos víz”-nek a medencékben van a helye, nem választási programban, nem egy község jövőjének a felépítésében.

Balla Mihály országgyűlési képviselőnk folyamatos támogatása, segítsége, nélkül nem lennénk itt. Álljunk meg itt egy szóra.

Olvasóim megszokhatták, hogy személyes élményekre alapozva írom lakossági közleményeimet, fogalmazom meg beszédeimet. A belső meggyőződésből származó gondolatok a leghitelesebbek.

Azt láttam valósággá válni egyeztetéseink során, ami a titulus szikár lényege, amit a szó maga jelent. A KÉPVISELETET. Diósjenő érdekeinek, a községünk minden egyes lakosának a kitartó képviseletét. Szívvel-lélekkel, kellő alázattal végzett munkát. Azért, hogy valóra válthassuk régi álmunkat, hogy -kényszerpihenő után- folytatódhasson a kilencven éves történet, hogy Diósjenő fejlődésének hírét vigye a feléledő strand.

Képviselő Úr, szívből köszönjük! Ismételten és sokadjára.

Két projekt kombinálásával sikerült megfelelő forrást teremteni a strand teljes rehabilitációjához.

A Magyar Kormány gazdasági felzárkóztató programjában futó, mintegy 203 millió forintból létesül az egész évben használható fürdőház komplexum, illetve az ehhez turisztikai attrakcióként társuló elektromos kerékpárflotta, illetve pedálos kajakflotta. Ennek a programnak a Belügyminisztérium a gazdája. Meglepődnének ha tudnák, hogy hány ember együttműködésére, pártfogó hozzáállására van szükség ahhoz, hogy tető alá kerüljön egy ilyen projekt. Olyan emberek álltak ki értünk, viselték szívükön községünk sorsát, akiknek -bocsánat a kifejezésért- se kutyája se macskája nálunk. Mégis tették a dolgukat.

A Magyar Kormány gazdaságot újraindító programja  révén, kormányhatározatban kaptunk lehetőséget, hogy strandfürdőnk medenceterei is feléledjenek. A forrás nagysága 200 millió forint.

Így válik teljessé a kép, itt ér össze a Magyar Kormány, Balla Mihály képviselő úr, a Belügyminisztérium munkatársai, és a Diófa Szövetség munkája. Így lesz strandunk.

Vitéz Kámory Lajos jegyző mosolyogva néz rám a polgármesteri iroda szemközti faláról. Én is mosolygok, biccentek felé.  Igen, Jegyző úr, köszönjük hogy elkezdte, ismét lesz strandunk. Felélednek a hagyományaink, terv szerint haladunk a vállalt munkával. Diósjenőn élni jó!

Székely József Ede

polgármester