Idősek napja 2022.

Fokozatosan benépesül a Művészetek Háza új közösségi tere, a Tükrös-terem.

Az elmúlt hétvégén, október első vasárnapján, a nagy sikerű Jenei Esték után az időseké volt a terem, nekik szóltak köszöntők, műsorok és a muzsikaszó.

A finomságokról idén is a Rétsági Kistérségi Nyugdíjas Klub tagjai, valamint a községi konyha – Molnár Istvánné Kati és Csurja Laci személyében – gondoskodott.

Székelyné Bognár Eszter olvasta fel Székely József polgármester köszöntőjét. Polgármester úr Érdre volt hivatalos ez időben, ahol Diósjenő korábbi tiszteletes asszonyát, Gottfriedné Madai Évát iktatták be új gyülekezete élére.

Ezután Haffner Virág lépett a mikrofonhoz és Aranyosi Ervin versét szavalta el a közönségnek.

Őt az Aranydió Óvoda óvodásai követték a színpadon,  majd a Szentgyörgyi István Általános Iskola tanulói mutatták be táncukat évfolyamos bontásban, majd végül egy közös produkcióval zárták a műsorszámot.

A táncos bemutatók után Végh József nyugalmazott népművelő, helytörténész repítette vissza a vendégeket Diósjenő múltjába. Régi filmeket láthattunk településünkről Sztregovai Erika és Debreceni Viktor segítségével.

Kis szünet után a Magyar Operett Társulat zenés-táncos szórakoztató műsora töltötte ki a program második felét.

Jó volt látni, hogy igényes környezetben telt a 2022-es Idősek napja, csillogó szemekkel, finom süteményekkel, színvonalas produkciókkal.

A szervezésért Glöckl Ferenc alpolgármestert illeti a köszönet.

Teljes képgalériáért KLIKK IDE