Tünetmentesen is fertőzünk!

Tisztelt Lakosság!

 

Bizonyára mindenki látja, hallja és olvassa a médiában a koronavírus fertőzésre vonatkozó statisztikákat. Ezekben a számokban Diósjenő is szerepel. A vírusmutációk intenzívebb és rosszabb indulatú betegséget okoznak és gyorsabban is terjednek, mint a korábbi alapvariáns. Akinél történik Covid-gyorsteszt vizsgálat és negatív az eredmény, még nem jelenti azt, hogy Ő nem lehet hordozó. A PCR negatív teszt igazolja, hogy átmenetileg nem hordoz vírust a vizsgált személyt.

Sajnos gyakran találkozunk olyannal a falunkban, akinek a gyorstesztje negatív, de a PCR eredmény pozitív és mégis felelőtlenül szórja a betegséget, szabadon jár-kel a településen.

Ha tesztet kérünk egy embertől azt mindaddig fertőzőnek kell tekinteni, amíg negatív PCR eredményt nem produkál. Tehát nem szeretnénk találkozni a faluban ilyennel, mert ez azon kívül, hogy embertelen, felelőtlen magatartás, még közigazgatási bírságra is számíthat. (Nem mehet gyógyszertárba, nem mehet bevásárolni, a postára, otthon kell maradnia)

Sajnos az ANTSZ nagyfokú leterheltsége miatt lassabban jönnek a határozatok a hatósági karanténról, vagy a járványügyi okból elrendelt karanténról, ezért minden érintettnek felelősen kell döntenie arról, hogy nem megy közösségbe.

Az oltakozásra nyomatékosan felhívom a lakosság figyelmét. (Regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu honlapon!)

 

Köszönöm a figyelmüket!

Dr. Laczkovszki Győző