Önkéntes házi feladat

Az idei első félév legnagyobb célkitűzése számomra, hogy elérjem a Szabadság út, – Villtesztől a vasúti sorompóig terjedő szakaszának – felújítását. Akárcsak a bekötő út, vagy éppen a Táncsics útnak a tűzoltó szertártól a poros út felé vezető szakasza, nem az Önkormányzat tulajdona! Ettől függetlenül, ugyanolyan felelősséget érzek ezen útszakaszok felújítása dolgában, mintha Önkormányzati tulajdonban lennének. Aki arra jár, vagy lakik, annak édesmindegy, hogy ki az út tulajdonosa, megfelelő, biztonságos úton szeretne közlekedni. Mivel a Szabadság út még fel nem újított szakasza a község szívéből indul, – ha tetszik, ha nem -, minden döccenő az éppen aktuális vezetés számlájára íródik. Biztos vagyok abban, hogy ennek felelősségét a mindenkori vezetés pontosan úgy érezte, ahogyan én érzem!

A csöndes és józan többség örül annak, hogy az elmúlt négy évben, fokozatosan megújult a fő közlekedési útjaink túlnyomó része, a bekötő út jelentős hányadával együtt. Nagyon-nagyon sokan hívtak fel és mondtak köszönetet a felújításban tett erőfeszítésekért, de főként eredményekért. Mindenkinek elmondtam, hogy a köszönetüket tolmácsolom a Nógrád Vármegyei Magyar Közút vezetője, Lehel Zoltán úr részére is, aki számos alkalommal mutatott jóindulatot községünk iránt!

Teljesen természetes, hogy az egyébként is rossz, kátyús szakasz,  sokkal erősebb kontrasztot képez, a felújított szakaszokhoz képest. Ezért tűztem ki magamnak házi feladatul, hogy harminc vagy negyven év után ismét egybefüggő aszfaltréteg borítsa a Szabadság út egészét a vasúti kereszteződésig. Tudom, hogy nehezet kérek, amikor harminc-negyven évnyi türelem után, a lakosság – még néhány hónapnyi – türelmét kérem, de biztosítom az olvasókat, hogy mindent megteszek a házi feladat teljesítéséért!

Isten engem úgy segéljen!

Székely József

polgármester