Oltáson voltunk

Kedves lakosok!

A mai napon a 80 év feletti, diósjenői lakosok első csoportja lett beoltva. Volt akit családtagjai vittek, volt aki az Önkormányzat segítségét kérte. Összefoglalnám hogyan is zajlik a folyamat, mert biztosan számos embert érdekel.
Reggel nyolc előtt érkeztünk Balassagyarmatra, a Dr. Kenessey Albert Kórházban berendezett oltópontra.
Nagyon kulturált, tiszta, modern környezetet teremtettek az oltakozók számára.
Először a regisztráció történt meg, percek alatt, TAJ kártya illetve a háziorvos által kiállított regisztrációs lap alapján. Utána orvosi vizsgálat következett, vérnyomásméréssel, alapos kikérdezéssel. Mi tagadás, izgultak időseink, így a vérnyomásmérő néhol magasabbat mutatott a szokásosnál, de a hihetetlenül kedves személyzet és orvosok mindenkit megnyugtattak.
Ezután következett maga az oltás, ami pillanatokon belül lezajlott.
Befejezésképp mindenki kapott egy kartont, amelyre rávezették a második oltás napját, időpontját.
Gyakorlati információ: az oltóponthoz vezető út korrektül ki van táblázva, az oltópontnál számos parkolóhely van. A behajtáskor kapott bilétát a kihajtás előtt, mintegy harminc méterrel elhelyezett automatánál kell leolvasni. Az első fél óra ingyenes, utána párszáz forint a parkolási díj. Kártyával is lehet fizetni.
Minden várakozásomat felülmúlóan gördülékeny, emberi, jól szervezett esemény volt. Megnyugtató volt látni, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztály néhány diósjenői tagja, két héten belül mentesül a koronavírus jelentette veszélytől. Mindenki nagy szeretettel vette körbe időseinket. Jó nap volt a mai.

Székely József
polgármester