Mennyből (Diósjenőről) az angyal!

Sebestyén Róbert polgármester úr, Macsola előljárója, segítséget kért. Jelezte, hogy egy  olyan inverterre lenne szükségük, amely akkumulátorokról képes 230 Volt feszültséget előállítani. A sorozatos fél-egynapos áramhiányok idején a Diósjenőtől kapott generátor látta el az óvoda működtetését, de a generátorra rengeteg helyen lenne szükség, hiszen a macsolai hivatalt és az iskolát is nagyon nehéz áramszünetek mellett működtetni. Egy legalább 1 kilowattos teljesítményű invertert kért.

A Diósjenői Katolikus Karitasz néhány hete jelezte, hogy pénzt gyűjtöttek Macsola megsegítésére, segítséget kértek az összeg eljuttatásában, esetleg valamilyen szükséges eszköz beszerzésében és eljuttatásában. Nosza rajta …

Az nagyon gyorsan kiderült, hogy a hasonló invertereket kiszippantotta a piacról az Ukrajnában fellépő tömeges igény. Rengeteg telefonálgatás következett, és mindenhonnan azt a válasz érkezett, hogy hónapok óta nincs, elfogyott, január végén érkezik …

Majd sikerült találni egyet. Egyetlen egyet. Jóval nagyobb teljesítményűt és ennek megfelelően jóval drágábban, mint amennyi pénzt a Diósjenői Katolikus Karitasz fel tudott ajánlani erre a célra. További telefon, és névtelenségükhöz ragaszkodó két felajánlótól összejött a különbözet.

Ennek megfelelően:

A Katolikus Karitasz 139.573 Ft-ot adott inverterre, és további 68.000 Ft-ot két darab 12 Voltos, 95 Ah-s vadonatúj akkumulátorra, amelyet a Meteor Autósbolt önköltségi áron biztosított.  A Karitasz által összegyűjtött összeg jó szándékú diósjenői felajánlóktól jött össze.

Két, névtelenségükhöz ragaszkodó diósjenői család további 158.877 Ft-ot adományozott. Így állt össze a szükséges 366.450 Ft!

Sápi Zsolt református tiszteletes úr, aki Macsolán és környékén lát el lelkipásztori feladatokat, csodával határos módon éppen a környékünkön van. Hétfőn eljut hozzá, a több mint egy mázsás ajándék, ami -tájékoztatása szerint- csütörtökön el is jut Macsolára. Így válik kerekké a történet.

Számos ember, katolikusok és reformátusok segíteni akarásának lett megindítóan szép eredménye. Igazi karácsonyi történet. Diósjenőn élni jó! Ugye?