FRISSÍTVE! – Megkezdődött az új közösségi tér építése

Tisztelt lakosság!

Úgy kezdtünk bele a júliusba, hogy már javában zajlanak az építési munkálatok a Villtesz sarokszárnyában, az egykori Tükrös terem felújításával. Az elmúlt hetekben villanyszerelési munkák folytak a majdani kultúrteremben, most pedig ki lett vágva az utcai bejárat helye és elő lettek készítve az ablaknyílások a nyílászáró cserére.

Mint ismeretes, Diósjenőnek nincs kultúrháza, fedett, fűthető közösségi tere. Sok évvel ezelőtt, egy megmagyarázhatatlan és felfoghatatlan döntés eredményeként el lett adva az addig, talán az ország legjobban felszerelt művelődési háza. Az időközben megvásárolt, így a falu tulajdonává vált Villtesz épületegyüttesében rengeteg, hasznosítható négyzetméter van, így adta magát a lehetőség, hogy az egykoron tükrökkel borított oszlopairól elnevezett tánctér újra funkciót kaphasson.

A majdani közösségi tér alaprajza. Most a narancs nyíllal jelzett ajtó lett kibontva.

A Tükrös terem az épület sarokszárnyában tér vissza.

Ezek az I gerendák hivatottak kiváltani a rajzon pirossal jelölt oszlopot, hogy a felszabaduló hellyel még nagyobb tánctér lehessen a színpad előtt.

A bontás során érdekes kordokumentumok kerülnek elő…

Az építőanyagárak drasztikus emelkedése érinti ezt a beruházást is. Ennek ellenére mégis helyi vállalkozás adta a legolcsóbb ajánlatot, így helyi munkaerővel újulhat és épülhet meg Diósjenő, várva várt kultúrterme. Bízzunk benne, hogy már az idén zeneszó szűrődhet ki az ablakok mögül!

FRISSÍTVE!

Időközben bekerült a bejárati ajtó és sorban érkeznek a további ablakok is.

Épül-szépül Diósjenő!