KORONAVÍRUS VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY – 2020.04.09. – Ugye kitart a türelem?

Veszélyhelyzeti figyelmeztetés a lakosság részére!

  • Tegnap találkoztam az újonnan kinevezett rétsági rendőrkapitánnyal, Tánczos Miklós rendőr ezredes úrral. Isten hozta Ezredes urat, mindannyiunk érdekében kívánhatjuk, hogy sikerrel végezze munkáját. Felhívta a figyelmemet néhány olyan  jelenségre, amelyet ezúton kívánok közzétenni, elsősorban idős lakosaink figyelmébe ajánlani.
  • A veszélyhelyzetben megszaporodott azoknak a bűnözőknek a száma, akik elsősorban idős lakosokat keresnek meg azzal, hogy részükre maszkot vagy védőruhát ajánljanak eladásra. Előfordulhat, hogy oltást, vagy gyógyszert kínálnak a koronavírusra, és olyanról is tudunk amikor a  lakás vagy a gépjármű fertőtlenítése címszóval próbálkoznak bejutni.
  • Kérjük a lakosságot, senki ismeretlent ne engedjenek be az ingatlanjainkra. Ha a fenti esetek bármelyikét tapasztalják, azonnal hívjanak rendőrt.
  • Mindenki türelmét próbára teszi a bezártság. Sajnos szaporodnak a családon belüli erőszak esetek, amely a kényszerű bezártságra vezethetők vissza. Most van igazán szükség türelemre, megértésre, fegyelemre. Nagy szavak nélkül is tudhatja mindenki, a neheze ezután jön. Közösségünk megóvása az egyének fegyelmezettségén múlik.
  • Továbbra sincs tudomásunk fertőzött helyi lakosról, a karanténba rendelt helyi lakosok fegyelmezetten betartják a szabályokat. Ezért az egész közösség nevében köszönetet mondok.
  • És köszönöm mindenkinek, aki a kijelölt idősávban megy vásárolni.
  • Továbbra is rendelkezésére állunk a 70 év feletti lakosoknak, akik részére biztosítjuk a bevásárlás vagy gyógyszerbeszerzés ügyintézését. Mindannyiunk érdekét egyaránt szolgálja, ha fegyelmezetten otthon maradnak. Ellátásuk nem teher. Bátorítom Őket, hogy vegyék még többen igénybe ezt a lehetőséget. Szívesen segítünk.

Áldott és békés Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek. Türelemmel és méltósággal ünnepeljük a feltámadást. Nagymamának telefonban is el tudjuk mondani a verset. Ha kellően fegyelmezettek leszünk, akkor jövő húsvétkor is köztünk lesz, hogy megsüsse a bejglit.

Székely József