KORONAVÍRUS VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY – 2020.03.30.

In Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

  • Nógrádon megjelent a koronavírus. A szomszéd faluval, amelynek lakosaival rokoni, baráti kapcsolatok fűznek össze, mélységesen együtt érzünk, velük együtt aggódunk a fertőzött idős néniért.
  • Egyben adódik az alkalom, hogy kimondjuk, bár sokat javult a helyzet, még mindig jelentős számban vannak, akik nem tartják be az elővigyázatossági szabályokat. Nem a kijelölt idősávban járnak vásárolni, ok nélkül mennek utcára.
  • Örömmel tudatjuk, hogy első karanténozottjaink számára-akik példaértékű önfegyelemmel tartották be a szabályokat- véget ért a karantén. Köszönjük nekik, hogy ilyen fegyelmezettek voltak.
  • Ismételten felhívjuk a figyelmet, a községi konyha -térítés ellenében- házhoz szállítja a meleg ebédet az igénylőknek, az önkormányzat bevásárolja az alapvető élelmiszert és gyógyszert a jogosultak részére. Mindenki megrendelését teljesítettük, de nem minden esetben állt rendelkezésre a kívánt gyártó terméke, vagy az elvárt kiszerelésű áru. Az esetek túlnyomó részében megértésre talált, ha nem az adott ízesítésű krémtúró volt éppen a boltban. Persze volt olyan is, amikor a félkilós, csomagolt, szeletelt, teljes kiőrlésű, romhányi kenyér helyett, félkilós, csomagolt, szeletelt graham kenyeret tudtunk csak kiszállítani az egészségtudatos jogosultnak, aki az RTL kihívásával fenyegetett meg, mert nem pontosan azt kapta amit kért. A többség kedves, hálás, értékeli az erőfeszítéseket. Türelmet, megértést, szolidaritást kérünk.
  • A Mini ABC vállalja élelmiszerek kiszállítását Diósjenő területén a veszélyhelyzet ideje alatt keddi és pénteki napokon. Kiszállítási értékhatár: minimum 2000 forint értékű vásárlás.

    Rendelésfelvétel: (Nyitvatartási időben)
    monostorine.marika@gmail.com    06302715332

  • Köszönjük az önkéntesek munkáját, akik szomszédaiknak, utcabelieknek, rokonoknak intézik a bevásárlást. Közben zajlik az útépítés, mindenről megpróbálunk a lehető legrészletesebb fényképes tájékoztatást adni, hogy az is láthassa a fejlődést, aki fegyelmezetten otthon marad, a nagyi védelmében.

A fegyelmezettség most emberi életekben mérhető. Köszönjük a szabályok betartását, köszönjük a megértést, ha teljes kiőrlésű kenyér helyett csak egyéb kenyérrel tudunk szolgálni.

Székely József

Olvasson tovább!

Bajban ismerszik meg a jóbarát

Néhány hete, a viharos időjárás nagy pusztítást okozott Nógrádon. A kidőlt fák összehasításához kért segítséget Varga Richárd polgármester úr. A

Tovább olvasom...

Boci szelet ebédre

A mai ebéd második fogása is a község konyháján készül, ami ilyen lett: Tartani lehet tőle, hogy túl sok lesz

Tovább olvasom...

Mobile Sliding Menu