Járványügyi vészhelyzeti eljárás a Körzeti Orvosi Rendelőben Diósjenőn

JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZET

A KORONAVíRUS megfékezésére kihirdetett vészhelyzet miatt az Önök és a fenntartható alapellátás védelmében 2020.03.16-tól a rendelőben az alábbi módosításokat vezetem be!

1. Korona vírus gyanús fertőzés esetén NE JÖJJÖN a rendelőbe. Telefonon hívja a rendelőt!

Koronavírus gyanú:-

  • hőemelkedés, vagy láz,
  • száraz köhögés,
  • légszomj, vagy nehézlégzés,
  • mellkasi- és végtagfájdalom

2. Váróterem mint kifejezett rizikóforrás bizonytalan ideig be lesz zárva!!!

3. A betegek beengedése egyesével történik, előtte, utána fertőtlenítünk! A rendelőben egy beteg maximum 3-5 percet tartózkodhat!!!! Kérjük a rendelőbe lépés előtt mindenki készüljön fel az alábbi kérdésekre: – miért érkezett, mi a panasza – mióta tart – kivel érintkezett – mit tett eddig

4. Kérünk mindenkit, hogy kizárólag INDOKOLT esetben jöjjön a rendelőbe. Akinek halasztható panasza van pl. éves szemészeti szűrés, lúdtalp, allergia vizsgálat, az ne most jelentkezzen a rendelésen.

5. RECEPTÍRÁS VÁLTOZÁS!!!!! Receptírás miatt ne jöjjön a rendelőbe! Recept igénylésre a mai naptól 2 lehetősége van:
– e-mailben: diosjenorecept@gmail.com címre küldje el, az e-receptek a válasz e-mail érkezése után a patikában kiválthatók személyi igazolvánnyal.
– a rendelő bejáratában elhelyezett gyűjtőbe bedobja receptigényét, melyet minimum egy-két munkanap elteltével tud kiváltani
Írja rá a nevét, a TAJ számát és a születési dátumát.
Írja össze az összes rendszeresen szedett gyógyszerét egy hónapra vonatkozólag!
Írja mellé hogy melyik gyógyszerből hány darabot szed naponta.
A receptekért ne jöjjön be a rendelőbe, személyi igazolvánnyal az e-recept kiváltható. A patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja.

6. Az adminisztratív feladatokat (négyoldalas, közgyógy igazolvány, igazolás stb.) a járványügyi veszélyhelyzet feloldása utáni időpontra elhalasztjuk.

Megértésüket és szíves közreműködésüket köszönjük!