Járdafelújítások Diósjenőn

A 2021-es évben a Magyar Falu Program „Kistelepülések járda építésének, felújításának anyagtámogatása” projekt keretében több útszakaszon is megújultak a járdák.

„Jelen projekt keretében a Diósjenő belterületén elhelyezkedő Dózsa György utca járda felújításához szükséges anyag, AC-8 kopóréteg aszfalt került beszerzésre. A munkálatok során kizárólag olyan beavatkozások történtek, amelyek nem építési engedély kötelesek.

A projekt célja a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, a településkép és a lakosság életminőségének javítása volt.

A fejlesztendő járda rendkívül leromlott állapotú volt. A járda szilárd burkolattal történő kiépítése az 1990-es években történt. Azóta a beton felülte felhámlott, helyenként a beton táblák elmozdultak, letörtek. A járda a településközpont, iskola, takarékszövetkezet, polgármesteri hivatal, posta és a falusi turizmust kiszolgáló vendégházak megközelítését teszi lehetővé.

Szakmai tartalom: a Diósjenő belterületén elhelyezkedő Dózsa György utca járda felújításához szükséges anyag, AC8 kopó 50/70 aszfalt került beszerzésre. 740 m hosszú, 1,2 m széles, 888 m2 területű szilárd burkolatú járda készült el. A felújítás során 4 cm vastag AC-8 kopó jelű melegaszfalt réteg terítése és tömörítése valósult meg. A burkolat mellett a felmagasodott padkát, növényzetet lenyesték. A burkolatra jutó csapadékvíz a meglévő szikkasztó-elvezető árkokba jut.

A megvalósítás során betartották a vonatkozó Útügyi Műszaki Előírásokat. Az önkormányzat az anyagköltségen felül felmerülő költségeket saját erőből finanszírozta. „

„ Jelen projekt keretében a Diósjenő belterületén elhelyezkedő Ady Endre utca és Börzsönyi út járda felújításához szükséges anyag, összesen 2.274 m2 AC8-as jelű melegaszfalt került beszerzésre és beépítésre.

A munkálatok során kizárólag olyan beavatkozások történtek, amelyek nem építési engedély kötelesek.

A projekt célja a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, a településkép és a lakosság életminőségének javítása volt.

A fejlesztett járdák rendkívül leromlott állapotúak voltak. Mivel a településközpont, iskola, takarékszövetkezet, polgármesteri hivatal, posta és a falusi turizmust kiszolgáló vendégházak megközelítését teszik lehetővé, fontosnak tartottuk ezek felújítását.

A Diósjenő belterületén elhelyezkedő Börzsönyi út és az Ady Endre utca járda felújításához szükséges anyag, összesen 2.274 m2 AC8-as jelű melegaszfalt került beszerzésre és 4 cm-es vastagságban terítésre és tömörítésre.

A megvalósítás során a kivitelező betartotta a vonatkozó Útügyi Műszaki Előírásokat. Az önkormányzat az anyagköltségen felül felmerülő munkadíjat saját erőből finanszírozta. „