Ingyenes Digitális Képzés márciusban ajándék tablettel!

Tisztelt lakosság!

2020 márciusában egy kedvező lehetőség nyílik Diósjenőn a lakosság részére. A képzés ingyenes és a résztvevők a második alkalom után SAJÁT TULAJDONÚ TABLETET VAGY MOBILTELEFONT kapnak sikeres vizsga esetén.

1. képzés (35 óra ) (péntek délután – szombat – vasárnap)
2.A képzés céljai:
 A résztvevők képesek legyenek használni az infokommunikációs eszközük (TABLET, okos telefon) alapvető funkcióit.
 Képesek legyenek hanghívásra és szöveges üzenetküldésre.
 Képesek legyenek egyszerű mentési műveleteket végezni.
 Képesek legyenek az interneten tájékozódni, könnyen hozzáférhető információkat megszerezni.
 Képesek legyenek elektronikus levelezést bonyolítani.
 a rendőrségi testület tagjai és családtagjai részére speciális információk átadása a FACEBOOK veszélyeiről és annak biztonságos kezeléséről.

3. képzés (35 óra) (péntek délután – szombat – vasárnap)
A képzés céljai:
 A résztvevők képesek legyenek a képzés során használt eszközeik (tablet, okostelefon) önálló működtetésére, a legfontosabb beállítási lehetőségek használatára.
 Az interneten gyűjtött információkat fel tudják dolgozni, azokat konkrét problémák megoldására felhasználják. Elektronikus ügyintézésre legyenek képesek. (pl. Ügyfélkapu)
 Elektronikus levelezés során képesek legyenek csatolmányokat használni.
 Képesek legyenek közösségi portálok (pl. Facebook) önálló használatára (regisztráció, bejelentkezés, információkeresés, megosztás, egyszerű adatvédelem).
 A képzés során használt eszközeiket képesek legyenek hanghívásra és szöveges üzenetküldésre használni. (pl. Viber, Skype, vagy Hangouts)
 Ügyfélkapus adatkezelés és az AVDH-s dokumentum hitelesítés menete.

Kik vehetnek részt a meghirdetett képzéseken?
A projekt során azoknak a tankötelezettségi kort (16 év) betöltött 65 év alatti, magyarországi lakóhellyel rendelkező személyek akik:
 jelenleg nem állnak középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban
 e képzési programmal párhuzamosan nem vesznek részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai képzésben

Van-e vizsga a képzés(ek) végén?

Mindkettő végén van záróvizsga, amely egyszerű gyakorlati feladatmegoldásból áll. A képző intézmény az eredményes vizsgát követően tanúsítványt állít ki a képzett részére.
IKER 2. szintű képzés sikeres teljesítéséről tanúsítvánnyal rendelkezők az ECDL Számítógépes alapismeretek és az ECDL Online alapismeretek modulvizsgák alól mentességre jogosultak. A vizsgamentességet a jelentkezők önkéntesen igényelhetik.

A képzés időtartama két hétvége: péntek 15-16 óráig, szombat 8-14 óráig, vasárnap 8-13 óráig , a képzés minimum 15 fő részvételével indulhat el. A sikeres vizsgázók NAVON táblagépet kapnak és egy tanúsítványt ami az önéletrajzukba illeszthető.

A képzés ingyenes

Jelentkezési lap letölthető innen.  A kitöltött jelentkezési lapot a Polgármesteri Hivatal titkárságán kell leadni, illetve ott lehet kérni üres nyomtatott példányt is.

Bővebb információ : Glöckl Ferenc alpolgármester alpolgarmester@diosjeno.hu

A képzés megfelelő létszám esetén márciusban indul Diósjenőn, igény esetén több csoport is indulhat!