Hangulatos nyárbúcsúztató koncert

Alighanem az égiek is kegyesek voltak vasárnap, amikor a hajnali vihar után még a szelet is visszafogták délután három órára, amikor felhangzottak a jól ismert dallamok. Fedett helyen, mégis szabadtéren sikerült megrendezni az idei nyárbúcsút. A Békás-tó fedett rendezvényhelyszínén, a szikrázó napsütésben vette kezdetét a klasszikus és szórakoztató operett részletekből, vidám történetekből és retró dallamokból összeállított műsor. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával és a Nógrád Megyei Önkormányzat közbenjárásával jöhetett létre a helyi kultúrát, az összetartozást erősítő rendezvény, amely a pandémiás időszakban különösen nagy segítségére van a településeknek és az előadóművészeknek egyaránt. A vasárnap délutáni rendezvényen felléptek: Udvarhelyi Boglárka és Harsányi Gábor, valamint Rózsás Viktória és Poór Péter. A bő kétórás program átölelte azokat az elmaradt rendezvényeinket, ahova főként a szépkorúakat, illetve a szüreti felvonulásra készülőket vártuk. Az Idősek napja és a Szüreti felvonulás a vírushelyzet miatt elmaradt, de az idei évre meghívott művészek már most jelezték, hogy vállalják a jövő évi fellépést is, így ha végre túl leszünk a világjárványon, akkor ellátogatnak Diósjenőre, sok, fergetes koncertet adva.

Az elmúlt vasárnapi rendezvényen majdnem minden kihelyezett ülőhely foglalt volt, a jelenlévő közönség a járványügyi előírásokat betartva, kézfertőtlenítés után léptek be a Békás-tó területére. A kapuban felállított fertőtlenítő oszlopot az Önkormányzat biztosította. A szabadtéri esemény okán szájmaszk használata nem volt kötelező, mindenki a saját belátása szerint védekezett.

Néhány kép a rendezvényről.

További fotókat a https://photos.app.goo.gl/VUGJt5cvCd5yhf7t8 linken találhatnak

Érkezik a közönség a Békás-tó fedett rendezvényhelyszínére

Glöckl Ferenc alpolgármester köszöntője

Udvarhelyi Boglárka már az első percekben  bevonta a közönséget az éneklésbe

Nem volt menekvés, a színpadon is akadt ülőhely

A színes és szórakoztató operettműsor remekül megtalálta a közönségét

Harsányi Gábor, mindenki Láng Vincéje mulattató anekdotákkal érkezett

A rendezvény őszi hangulatáról Horváth Szilviék gondoskodtak, ismét csodálatos dekorációt varázsolva a színpad köré

Harsányi művész úr igen emlékezetesen mesélt az Illetlenek című tévéfilm forgatásáról

Udvarhelyi Boglárka mindenki énektudását felmérte, így Székely József polgármester is „vizsgázott” a színpadon. Előadásukban életre kelt Hajmási Péter és Hajmási Pál is.

És volt, aki a helyén próbálkozott…

A közönségben ülök megkapták dicséretüket Boglárkától, mindenki szépen és jól tudta a dallamokat

A műsor második felében Poór Péter messze földön ismert slágerei csendültek fel

 

Majd bájos tanítványa, Rózsás Viktória tolmácsolásában hallgathattunk meg néhány ismerős dallamot

A tréfás betétekkel tűzdelt duettjük is mosolyt varázsolt a közönség arcára

A vidám délutánon nem maradt ki senki a közönségből, akit ne szólítottak volna meg a fellépő művészek

És végül elzakatolt a fekete vonat, hosszú tapsot hagyva maga után. Köszönjük a színes két órát a fellépő művészeknek és a program szervezőinek.

Hasonló színvonalú programok várnak még ránk a jövőben.