Gyermekorvosi ellátás és Védőnői szolgálat a koronavírus miatti járványügyi vészhelyzet idejére

Gyermekorvosi rendelés

Mindenki figyelmét felhívom, hogy Diósjenőn gyermekorvosi rendelésre csak előzetes telefonos egyeztetés után lehet jönni!
Légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás és nehézlégzés) mutató beteg lehetőleg NE keresse fel személyesen a rendelőt. A beteget távkonzultáció (telefon, e-mail, facebook) keretein belül szükséges ellátni.Amennyiben a páciens légúti tünetekkel (láz, köhögés, torokfájás), de nehézlégzés nélkül a rendelőhöz érkezik, akkor az alapellátó praxis személyzete jogosult utasítani a pácienst arra, hogy térjen vissza otthonába, és az ellátást távkonzultáció keretein belül folytassák.
Ez nem minősül az ellátás megtagadásának, hanem távkonzultáció keretén belül folytatható. Ugyanez a helyzet minden olyan páciens esetében, akiknek személyes vizsgálata nem tűnik feltétlenül indokoltnak.Ha az orvos úgy értékeli, hogy a személyes találkozás indokolt, adott időpontra érkezzen a beteg. A szülő (ha lehet, a gyermek is) viseljen védőmaszkot, anélkül a rendelőbe nem léphet be! (Népegészségügyi Főosztály állásfoglalása alapján)

2643 Diósjenő, Börzsönyi út 7.
Tel.: 06 35 364 – 004

dr. Rados György – gyermekorvos

 

Védőnői szolgálat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Tiszti főorvos Asszony a járványveszélyre hivatkozva 2020 március 18-án a következő rendelkezéseket hozta:
a Védőnői Szolgálat határozatlan időre távkonzultáció keretében fog tovább működni

Várandósgondozás:
– az önálló védőnői tanácsadás elmarad, minden esetben telefonos megbeszélés szükséges
– a Várandósgondozási könyv kiállítása előzetes megbeszélés után, egyeztetett időpontban, szigorú biztonsági előírások betartása mellett fog megtörténni

Csecsemő- és kisgyermek tanácsadás:
– a személyes kontaktust igénylő tanácsadás elmarad, helyette online és/vagy telefonos kapcsolattartás történik
– az esedékes státuszvizsgálatok is ilyen formában fognak megtörténni (pl videó küldése a gyermekről)
– a kötelező védőoltások beadása az orvos egészséges tanácsadásán történik

A védőnői ellátás továbbra sem tagadható meg, hanem távkonzultáció keretében tovább kell folytatódnia!
Kérek mindenkit, a kapcsolattartás érdekében és bármi kérdés, probléma esetén keressen telefonon, messengeren, e-mailben! Mobil : 06 30 456-6498

Lehetőség szerint mindenki maradjon otthon!
A járvány terjedésének megelőzése mindannyiunk közös érdeke!

Köszönettel:
Bakosné Schnéman Edina védőnő