Fredropoli barátaink üdvözlete az 1956-os megemlékezés kapcsán

In Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Polgármesteri Hivatal, Testvértelepülés

Tisztelt lakosság!

Október 22-én, az ’56-os emléknap előestéjén az alábbi levelet kapta elektronikus úton a Polgármesteri Hivatal Mariusz Śnieżektől, Fredropol polgármesterétől:

Ünnepi jókívánságok!

Az egyik legfontosabb magyar nemzeti ünnep, az 56-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából a magam és Fredropol térség lakossága nevében szeretettel gratulálok, sok sikert és minden jót kívánok.

A magyarok idegen erőszak ellen tanúsított hőstette – bár véresen elfojtották, de a szabadság alapja volt, amelyet harminc év után közösen visszanyertünk.

A szabadságot a következő évtizedekre is őrizzük együtt tovább, erősítsük és építsük, mint ahogy egykor együtt harcoltunk érte. Erősítjük a lengyel- magyar együttműködésünk által, de a regionális és európai kapcsolatok által is. Erősítjük a biztonság és béke érdekében, valamint a térségeink fejlődésének érdekében. Ez garancia arra, hogy a szabadságunk és a fejlődésünk soha ne legyen veszélyben.

Ma a magyarok, akár a lengyelek is – többször megerősített barátsággal – büszkén állnak a szabad, szuverén európai országok között.

Kívánom e fontos és szép évforduló sikeres és méltó megemlékezését.

                                                                                                                      Mariusz Śnieżek

                                                                                                                           polgármester

 

Olvasson tovább!

Bajban ismerszik meg a jóbarát

Néhány hete, a viharos időjárás nagy pusztítást okozott Nógrádon. A kidőlt fák összehasításához kért segítséget Varga Richárd polgármester úr. A

Tovább olvasom...

Boci szelet ebédre

A mai ebéd második fogása is a község konyháján készül, ami ilyen lett: Tartani lehet tőle, hogy túl sok lesz

Tovább olvasom...

Mobile Sliding Menu