Jenő-nap 2023 – Képek, videók!

Július 15-én, a nyáron esedékes Jenő névnaphoz eső, legközelebbi szombaton ismét megtelt a Szent István park a helyből és távolabbról érkező érdeklődőkkel, az ilyenkor megszokott, falunapi forgataggal.

A 10 órai kezdéskor, a felhangzó zene hallatán benépesült a park, a minden eddiginél gazdagabb ételkínálat és a kirakodó árusok sokasága vonzotta kicsiket, nagyokat.

Tizenegy órától a Tihanyi Vándorszínpad jelmezes előadását tekinthették meg a gyerekek.

A mesejátékot követően szabadtéri Salsation órát vehettek a jelenlévők Kékesi Szabrinától.
Kis szünet után és az ebédidőt követően a Dr. Göllesz Intézet GAUDATE jelnyelvi kórusa lépett fel.
Miután mindenki végig kóstolta a civil szervezetek főztjét, megitta jéghideg italát és mazsolázhatott a kitelepült árusok portékáiból, 15 órai kezdettel elhangzottak a megnyitó beszédek, köszöntők.
Székely József polgármester köszönti a Jenő-nap résztvevőit.
Meghívott vendégként jelen volt Bablena Ferenc, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Tácsik Bálint, a Rétsági Járási Hivatal vezetője. Ellátogatott a kezdésre Balla Mihály országgyűlési képviselő úr is, de tovább kellett utaznia, más programokra.
A köszöntő szavai után a Jenő-napon hagyományos díjátadók következtek.
Elsőként a Virágos Diósjenőért díjat adta át Blaskóné Csontos Mária képviselő asszony. A vásárlási utalványok egyik nyertese Lendvai Teréz.
Miklós Ferenc polgárőr parancsnok köszöntötte az egyesület azon tagjait, akik 25, 20 és 10 éve szolgálnak Diósjenő közbiztonságáért. Kapornai Mihály 25 éve segíti a polgárőrség munkáját.
Dr. Hugyecz Renáta 20 éve tagja a polgárőrségnek
Deli Tamás tíz éve erősíti az egyesület csapatát.
Idén a Diós Sütik versenyébe is beszállhattak azok a hölgyek, akik vállalták, hogy készítenek olyan süteményt, aminek bármilyen köze van a dióhoz. Bircsák Istvánné Marika néni, a Rétsági Nyugdíjas kör vezetője adta át a három, legjobbnak zsűrizett süti készítőjének, csinos édesanyáknak a díjakat. Harmadik helyezett: Kincses Enikő
Második helyezett Pálfalvi Kitti lett.
És a zsűri által legfinomabbnak ítélt süteményért Vasas Bacskay Katalin vehette át a díjat.
A Dr. Göllesz Viktor Intézet csapata, női fociban második helyezést ért el a Speciális Olimpián. Díjazottak: Kaliczka Bernadett, edző, felkészítő tanár és Szabó Linda. Őket Wisinger János, nyugalmazott intézményvezető köszöntötte.
Diósjenő Szolgálatáért díjat 2023-ban Mocsári Sándorné Rózsika, nyugalmazott védőnő kapta. Tácsik Bálint köszöntötte.
Ugyancsak Diósjenő Szolgálatáért díjban részesült Kovács Sándor „Unoka”, aki Bablena Ferenctől vehette ár az elismerést.
Az idei Végh Károly díjat Fodor Illés tanár úr kapta. Őt Mocsári Gergely, nyugalmazott iskola igazgató köszöntötte.
2023-ban Diósjenő Díszpolgára: Teszári Károly
A köszöntések sorát az idén 50 éve házasságot kötő párok elismerése zárta. Közülük három házaspár volt jelen a díjátadón: Kincses Zoltán és Pálinkás Ilona, Dudás László és Bőgér Julianna, Szabó Tibor és Megtért Mária.
A teljes díjátadó az alábbi videón tekinthető meg.

Kis szünet után, 16 órától folytatódtak a Jenő-napi programok.

Udvarhelyi Boglárka és Jegercsik Csaba nosztalgia műsorral szórakoztatta nézőket.
Boglárka sikerrel vonta be a közönség tagjait is a színpadi játékba. Itt Dan Zsigmonddal okoztak felejthetetlen perceket a jelenlévőknek.
Gubik Petra és Kocsis Dénes délután öttől musical slágerekkel kedveskedett a nézőseregnek.
A műsorszámok között DJ P-Cee szolgáltatta a retró ritmusokat
Nagy várakozás előzte meg a 19 órakor színpadra lépő PEDROFON együttest.
A táncról és az időutazásról a zenekar mellett a „Pöttyösök” néven ismert hölgykoszorú is gondoskodott, remek rock’n’roll hangulatot hozva a kora esti órákba.
Este tíztől pedig a 30 éves Irigy Hónaljmirigy hozta a tőlük várható remek szórakozást.
Teljes képgalériánk és a Jenő-napi videó összefoglalónk az alábbiakban látható.

A 2023-as Jenő-napon minden eddiginél szélesebb ételkínálatból lehetett választani támogatói jegyek megvásárlásával. A Diósjenői Katolikus Egyházközség az ifjúságért szervezet, a Mákvirág Nyugdíja Klub, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Diósjenői Sporthorgász Egyesület főzött a falunapra kilátogatóknak.

A fenti programok mellett voltak még légvárak, tűzoltóautók, fajátékok, nemzetközi táborosok közös játéka, arcfestés, kreatív foglalkozások és megannyi kirakodó árus, édesség, kürtőskalács.

A szervezők köszönettel tartoznak a Falugondnokság azon munkatársainak, akik az előkészületekben, az egész napos működtetésben és végül a bontásban is segédkeztek.

Az idei Jenő-nap a tavalyihoz képes ugyan kevesebb látogatót vonzott, viszont annál jobb hangulatban telt az egész nap. A szervező Önkormányzat igyekszik igényes, minden korosztályt megérintő programokkal kedveskedni Diósjenő lakosságának.