Energetikai pályázat – TOP_PLUSZ-2.1.1-21-NG1-2022-00024 – Támogatói döntés

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink!

Történelmi pillanat: 37.300.000,- Ft támogatást nyertünk egy komplex energetikai pályázatunk kivitelezésére. A pályázat keretében a Villteszben működő telephelyünk elektromos energia igényének a fedezésére telepítünk napelemeket. Ugyanebben a pályázatban a sportöltöző gázfűtését váltjuk ki elektromos hőszivattyúval, illetve a sportpálya és öltöző elektromos energiaigényét termeljük meg napelemekkel.

Az Önkormányzat újabb lépést tett az úton, amely végén egy ú.n. energetikai közösség létrehozása a cél. Ezt úgy kell elképzelni, hogy minden Önkormányzati intézmény vagy létesítmény különálló napelemei által termelt elektromos energia, valamint minden, ugyanezen helyeken elfogyasztott energia egy elszámolásban fut össze, és a termelt-fogyasztott energia különbözete lesz pénzügyileg rendezve.

Most, amikor drasztikusan emelkednek a világpiaci energiaárak, mi több, Európa energiaellátása került veszélybe, különösen fontos, hogy itt helyben, Diósjenőn, egy újabb lépést teszünk az energiafüggetlenedés, a fenntartható energiatermelés, valamint a költségcsökkentés irányába.

Köszönöm minden munkatárs és partner erőfeszítéseit, az átvirrasztott éjszakákat, a végig dolgozott hétvégéket!

Köszönöm Balla Mihály képviselő úr támogatását!

Köszönöm a Diófa Szövetség támogatását!

Diósjenőn élni jó!!!

Székely József Ede polgármester