Az első félév számai

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

Ígéretünkhöz híven, az alábbiakban tesszük közzé, az Önkormányzat és a Hivatal költségvetési számait, 2020 első félévére vonatkozóan, a teljesített bevételekről és kiadásokról.

Diósjenő Község Önkormányzata
Bevételek : 628.210.387 Ft, az éves előirányzat 62,99%-a.
Kiadások: 279.560.055 Ft, az éves előirányzat 28,03%-a.

Diósjenő Község Polgármesteri Hivatala
Bevételek: 28.055.929 Ft, az éves előirányzat 48,28%-a.
Kiadások: 23.135.996 Ft, az éves előirányzat 39,9%-a.

A számok mutatják meg a legtisztábban, a legőszintébben, hogy a nagyon takarékos és alaposan átgondolt költségvetést mennyire következetesen hajtja végre az Önkormányzat és a Hivatal.

A jelenlegi állapot szerint mindössze néhány költségvetési fejezetet kell módosítani, amelyekben előre nem látható kiadások merültek fel, pl. az új fogorvosi szék beszerzésének költségei és a veszélyhelyzet költségei. Nem tervezett, de nagyon is indokolt kiadást jelentett például Lőrinc Piri ( ? mindenki által kedvelt tűzoltó autónk) beszerzésének költségei, valamint a kertészettel szemben lévő terület megvásárlása.

Egyesületeink, civil szervezeteink, időben megkapták a részükre meghatározott támogatásokat, külön kérelmek és kuncsorgás nélkül.

Jelentős beruházások történtek, a Hivatal működési feltételeinek a javítására. Szerverszobánk valódi szerverszobává való alakítása a vége felé közeledik. A hivatali számítógépek, monitorok, billentyűzetek cseréje lezajlott. Nyomtatókkal szereltünk fel intézményeinket, orvosi rendelőinket, laptopot vásároltunk védőnőnknek. (Következik a telefon rendszer.) Az anyakönyvi iratokat kötelező tűzbiztos páncélszekrényben tartani, így beszereztünk egy időtálló, nagyméretű, hosszú éveket kiszolgálni képes darabot.
A hivatal személyi állományának bérét több mint 30%-al megemeltük. Munkatársainkat folyamatosan beiskolázzuk tanfolyamokra, hogy a megszerzett képességekkel községünket szolgálhassák.
Racionalizáltuk az üzemanyag fogyasztást. Az elavult vagy amortizálódott eszközök cseréjénél, ahol lehet, mindenben elektromos-, akkumulátoros eszközökkel cseréljük le a régieket.
A közeljövőben (valószínűleg a brikettáló átadásához kapcsolódóan) nyílt napot tartunk a Villteszben, hogy aki kíváncsi, meggyőződhessen a gyarapodó igényes eszközparkról.

A fentiek mind benne vannak a közölt számadatokban. A félévi zárás számai nagyon megnyugtatóan tükrözik az állapotokat. Büszkén vállalható minden szám.

Diósjenő Község Képviselő Testülete.