„Átrepülök hosszában hazámon” – a Petőfi busz Diósjenőn

Hosszas egyeztetések és szervezés előzte meg, hogy Diósjenőre látogasson a Petőfi Irodalmi Múzeum utazó kiállítása a Petőfi busz. Az „Átrepülök hosszában hazámon” elnevezésű interaktív, múzeumpedagógiai jármű a bicentenáriumra készült el és már több száz településen járt, megmutatva nagy költőnk életútját, művészetét.

A PIM, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet közös szervezésében és koordinációjában már 2024 év elején pályázható volt az utazó kiállítás, majd a térségi egyeztetéseket követően május 21-én tudott Nyugat-Nógrád rétsági térségébe ellátogatni a busz. Szerencsés egybeesés, hogy a Szentgyörgyi István Általános Iskola éves munkarendjébe úgy tudott beférni az egésznapos esemény, hogy nem okozott fennakadást. Külön köszönet a rugalmas együttműködésért Berki Péter intézményvezetőnek!

A busszal érkező múzeumpedagógus hölgyek elismerően nyilatkoztak az iskola diákjairól, nagyon aktívak és érdeklődőek voltak a gyerekek. Öt osztály nézte végig az igényes anyagokból, szemléletesen edukáló, interaktív kiállítást.

Az osztályokkal Berki Péter intézményvezető is megtekintette a buszt és ezekkel a szavakkal nyilatkozott a Facebook bejegyzés alatt: „Az egész iskola nevében köszönjük szépen a lehetőséget! Minőségi élmény volt!”

A délután folyamán, az iskolai látogatások után, többen is eljöttek megnézni a busz tárlatát. Itt Volt Végh Józsi bácsi, Túróczi Levente. Ők sosem hiányoznak a Diósjenőre érkező, közművelődési eseményekről.

Köszönet a zökkenőmentes lebonyolításért a Szentgyörgyi Iskolának, Csurja Tomi bácsinak a technikai segítségért!

Diósjenőn folyamatosan bővülnek azok a közművelődési események, melyek aktívan hozzájárulnak a kulturális jóléthez, az egész életen át tartó művelődés, tanulás lehetőségének biztosításához. Minden alkalmat megragadunk, hogy színesebbe tegyük a szabadidő minőségi eltöltését. Kérjük kövessék figyelemmel programjainkat, mert sorra érkeznek az újabb és újabb események.