A tapasztalatok

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

Röviden beszámolnék a tapasztalatokról. Tegnap az esti órákban Kiss Gergő legyártotta a táblákat, sötétben is látszanak. Varga Sanyi fel is szerelte, kb este 9.30-kor. A járványhelyzet végéig ott is maradnak. Köszönjük.   Mintegy 450 autót fordítottunk vissza a határból, 14 óráig. Délig a tűzoltók és a polgárőrök váltásban  teljesítettek szolgálatot. Köszönjük.
Utána a Nógrádi polgárőrök vették át a terepet, hálásan köszönjük a segítséget. A többség fegyelmezetten tudomásul vette a korlátozásokat.
A rendőrséggel kora reggel felvettük a kapcsolatot, köszönték a segítséget, mi is hálásak voltunk nekik.
A legtöbb gond néhány helybeli lakossal volt, akik felhívtak, hogy engedjük be a húsvétoló rokonságot. Hogy legyünk rugalmasak, mert lám másutt így meg úgy. Olaszországban is akkor robbant be a járvány, amikor az első kijárási korlátozás alatt a családok összegyűltek. Türelmesen elmagyarázni újra és újra a kijárási korlátozás lényegét, akkor amikor járó motorú autókat tartóztat éppen fel az ember, nincs mód. Többektől köszöntem úgy el, hogy parttalan vitára most nincs idő. Vállalom.
Kritikus időkben sokan vannak, akik tisztában vannak a jogaikkal, és ezeknek megfelelő terjedelemben hangot is adnak.
És vannak, akik a kötelezettségeikkel is tisztában vannak, és az ő segítségükkel fordítottunk vissza mintegy 1.000-1.100 embert a határból, 14 óráig. A kijárási korlátozás idején. A nógrádi bekötőn kb ugyanannyit.
Holnap folytatjuk.
Emlékezetes húsvétunk van. Sokat lehet tanulni.

Székely József