A népviselet napja

In Egyéb kategória, Helytörténet, Hírek, Kiemelt, Kultúra, Önkormányzati hírek

Ma van a népviselet napja!

Ezen alkalomból, hat csodaszép, diósjenői fiatalasszony magára öltötte eleink viseletét és sétát tettek a faluban.

A képen balról jobbra haladva: Erika diósjenői leány viseletben, Kriszti diósjenői öltözetben, Anna rimóci asszony viseletben, Márti szintén diósjenői asszony összeállításban, Eszter szatmári- és Erika kalotaszegi viseletben.
Ellátogattak az óvodába és az idősek napközi otthonába, majd a polgármesteri hivatalba. Mintegy száz évet hidaltak át az időben.
Valamikor a múlt század harmincas éveiből maradt egy fotó a néprajzi múzeum gyűjteményében, amelyen a vasárnapi istentisztelet után sétáló lányok-asszonyok voltak megörökítve, természetesen fekete-fehérben, az akkori fotográfia adottságainak megfelelően. Hála ennek a hat asszonynak és a mai fotográfiai lehetőségeknek, arról is fogalmat alkothatunk hogy milyen színesben csodálni a látványt.

Köszönjük nekik, hogy ilyen csodálatos élményben részesítettek bennünket.

Olvasson tovább!

Bölcsi – 80 % fölötti készültség

Meghaladta a 80%-ot a bölcsi készültségi állapota. Elkezdődtek a csempézések, néhol már az első alapozó festések is megtörténtek. Rövidesen indul az

Tovább olvasom...

Csicseriborsó krém

Az elmúlt hetekben konyhánk átállt a tízóraik és uzsonnák  vonatkozásában, a saját készítésű kencék alkalmazására. A múlt héten minden

Tovább olvasom...

Mobile Sliding Menu