Főhet a leves a Községi Konyhában

Diófa Szövetség, Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Konyhafelújítás, Községfejlesztés, Oktatás, Önkormányzati hírek

Első üzemnapját kezdte meg a frissen felújított Községi Konyha. A korszerű konyhatechnikai berendezésekkel felszerelt és belsőépítészeti felújításon átesett konyha üzemeltetését Molnár Istvánné Kati vezeti.

Az átlagosan 250 adag elkészítéséhez, az előkészítő- és utómunkálatok bőséggel kiteszik a napi nyolc óra munkaidőt.
A négyfős csapat örömmel vette birtokba a modern technikát. Az egyik pillanatban még Kati és Laci készítik a levest, a másikban már Enikő keveri a lencsefőzeléket.
Az előkészítő asztalon pedig Zsuzsi keveri a főzelék rántását.
Miközben javában rotyognak a főtt ételek, az elszívó rendszer teszi a dolgát, hamar megszabadítja a termelő területet a zsíros gőztől.
Így a másik pulton már készülhet a reggeli sajtkrémes szendvics az iskolásoknak…
…amit Enikő elő is készít a kiadáshoz.
Aztán lehet kóstolni. Jelentjük, a lencsefőzelék kiváló lett, ezt még a tudósító is megerősíti :-).
A jó pörkölthöz férfiember kell. Csurja Laci vállalta, hogy mindig kézben tartja a pörköltek ügyét. Ha éppen nem a kocsin ül és szállítja ki az ételt, akkor az üst mellett serénykedik.
A szigorú előírásoknak megfelelő feliratozás mindenhol megtalálható a konyha területén is. Halász Csaba falugondnok gondoskodott a kihelyezésekről.
A konyha minden pontján van teendő. A menü összeállítása, az adagok kialakítása, a szükséges alapanyagok kiválasztása Molnár Kati munkája. Laci a kiszállításokért felel, Zsuzsi és Enikő pedig az ételkészítés minden pillanatában jelen vannak, előkészítenek, kevernek, kóstolnak, kenyeret kennek, zöldséget, húst aprítanak, tehát egy jól összeszokott csapat végzi azt a láthatatlan munkát, aminek a jóízű ebéd a végeredménye. Az iskolai évzáró után sem lesz kevesebb feladatuk, hiszen a helyi, nyári táboroknak is ők főznek majd, így őszre garantáltan be lesz járatva a konyha minden szeglete. Köszönjük a munkájukat és a korszerű üzemet, amire már nagy szüksége volt Diósjenőnek.
Végül pedig vessünk egy pillantást a régi állapotra és azután a megújult konyhabelsőre!

Olvasson tovább!

Takarítói munkalehetőség az önkormányzatnál

Diósjenő Község Önkormányzata pályázatot hirdet takarító munkakör betöltésére.

Tovább olvasom...

Hulladékgazdálkodási törvény megsértése

Tisztelt Lakosság! Az elmúlt hónapokban több alkalommal fordult elő, hogy diósjenői lakos(ok) hulladék-kezelési problémáik megoldásával bíztak meg olyan helybéli „vállalkozó(ka)t”,

Tovább olvasom...

A megújult Községi konyha étlapja és árai

Tisztelt lakosság! A megújult Községi konyhán rendelhető napi menü. Június elején (e hét hátralévő napjain) az alábbiak szerint alakul az

Tovább olvasom...