A népviselet napja

Egyéb kategória, Helytörténet, Hírek, Kiemelt, Kultúra, Önkormányzati hírek

Ma van a népviselet napja!

Ezen alkalomból, hat csodaszép, diósjenői fiatalasszony magára öltötte eleink viseletét és sétát tettek a faluban.

A képen balról jobbra haladva: Erika diósjenői leány viseletben, Kriszti diósjenői öltözetben, Anna rimóci asszony viseletben, Márti szintén diósjenői asszony összeállításban, Eszter szatmári- és Erika kalotaszegi viseletben.
Ellátogattak az óvodába és az idősek napközi otthonába, majd a polgármesteri hivatalba. Mintegy száz évet hidaltak át az időben.
Valamikor a múlt század harmincas éveiből maradt egy fotó a néprajzi múzeum gyűjteményében, amelyen a vasárnapi istentisztelet után sétáló lányok-asszonyok voltak megörökítve, természetesen fekete-fehérben, az akkori fotográfia adottságainak megfelelően. Hála ennek a hat asszonynak és a mai fotográfiai lehetőségeknek, arról is fogalmat alkothatunk hogy milyen színesben csodálni a látványt.

Köszönjük nekik, hogy ilyen csodálatos élményben részesítettek bennünket.

Olvasson tovább!

A plébánia udvara

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink! Önkéntesek segítségével megkezdődött a plébánia udvarának rendbe tétele, az építési törmelék eltakarítása. Az Önkormányzat munkagéppel illetve konténerrel

Tovább olvasom...

Üzemanyag kedvezménykártya

A mai napon megérkeztek az Önkormányzathoz az üzemanyag kedvezménykártyák. Székely József polgármester által (Glöckl Ferenc alpolgármester ötlete alapján)  kötött

Tovább olvasom...