Elkezdődött a konyha teljes felújítása

Diófa Szövetség, Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek

Tisztelt Lakosság, kedves Barátaink!

Napokkal ezelőtt elindult a konyha teljes építészeti és konyhagépészeti felújítása. Valamikor szép időket látott, de legalább húsz éve egyensúlyozott a hatósági bezáratás küszöbén. Volt néhány próbálkozás, míg valamikor 2015/2016 fordulóján egy nyertes pályázat nem következett. Nyertes pályázat ide vagy oda, 2017 végén kudarcba fulladt a próbálkozás, az elnyert összeget vissza kellett utalni.

A konyha felújítása nem szerepelt a Diófa Szövetség vállalásai között, mert nem bíztunk abban, hogy egy nyertes pályázat visszaadása után rövid idővel, ismételten sikerül pályázatot nyerni. Ez nem jelenti azt hogy nem kívántunk ezzel foglalkozni, hiszen mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a kérdés megoldása halaszthatatlan. A pályázati lehetőségeket bújva, minden lehetőséget megragadva, sok kilincset megmozgatva, sikerült ismételten pályázatot nyerni. Olyat, ami megoldást kínál a padló alatti gondokra is.

Mivel a teljes konyhagépészet elektromos lesz, így az első teendő volt a konyha elektromos ellátásának a biztosítása, a befutó kábelek egyenkénti kimérése, szükség esetén cseréje.

A legszűkebb keresztmetszetet a háború miatt meglóduló költségek, és a szükséges konyhagépek rendkívül megnyúlt szállítási határideje jelentette. A logikai sorrend azt diktálta, hogy csak a gépek sikeres beszerzése után indokolt a bontás elkezdése, hogy ne kelljen egy szétvert konyhában várakozni a megnyúlt szállítási határidőkre. Az első konyhagép közbeszerzés sikertelen volt. A haladéktalanul megismételt második közbeszerzés lett sikeres. Az utolsó gépek is befutottak decemberben, így elhárult az utolsó akadálya is a felújítás megkezdésének.

Régi álom válik valóra. Új konyhánk lesz, hónapokon belül.

Rendszeresen tudósítunk majd – fényképes beszámolókban – az építkezés előre haladtáról, mert nagyon sok lakost érdekel a téma.

Diósjenőn élni jó!

Diófa Szövetség.

Olvasson tovább!

Helyi Esélyegyenlőségi Program – Társadalmi vitára bocsátás

A teljes program EZEN A LINKEN érhető el. A programmal kapcsolatos véleményeket, hozzászólásokat az alábbi elérhe­tőségeken várjuk 2023. február 10.-ig. dr.

Tovább olvasom...

Helyzetjelentés az épülő orvosi rendelőből

Az elmúlt pénteken zajlott a gyermekorvosi rendelő elektromos szerelvényezésének egyeztetése az érintettek részvételével. Folyamatban a mennyezetek hőszigetelése és gipszkartonozása. Diósjenőn élni

Tovább olvasom...

Meleg és fény a macsolai óvodában

Kedves Diósjenői lakosok! Testvértelepülésünk, Macsola előljárója (arrafelé így hívják a polgármestert) küldte a csatolt fotókat. Mint korábban hírül adtuk, a

Tovább olvasom...