Jó hír

Diófa Szövetség, Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek

Örömmel tudatjuk a lakossággal, hogy a csütörtöki napon megérkezett az Önkormányzathoz a TOP+1.2.1-21-NG1-2022-00032 számú támogatói szerződés, amelyet aláírás után visszaküldtünk a Kincstárnak. Amint a Kincstár is aláírja, rögvest igényeljük a pályázati előleget, és indulnak az engedélyezési és kiviteli tervezések, majd a kiviteli szerződések megkötése.

Arról  a pályázatról van szó, amelyből megépülhet:

  • a református és katolikus temetők közötti koedukált és mozgáskorlátozottak számára is használható színvonalas mellékhelyiség, amely a pincesorba illően, kívülről présház jellegű lesz.
  • a Kossuth Lajos úton, az óvodától a Villtesz alsó sarkáig, majd onnan folytatólagosan a volt postamesteri házig, majd onnan folytatólagosan a Jenő patakig terjedő csapadékvíz elvezetés.
  • a református templom előtti tér kialakítása. Ezzel újabb választási vállalásunk teljesül. Elkészültét követően, a helyi református közösségben nagy tiszteletnek örvendő, néhai Nagy Gedeonról nevezzük el a teret.

 

Diósjenőn élni jó!

 

Diófa Szövetség

Olvasson tovább!

Helyi Esélyegyenlőségi Program – Társadalmi vitára bocsátás

A teljes program EZEN A LINKEN érhető el. A programmal kapcsolatos véleményeket, hozzászólásokat az alábbi elérhe­tőségeken várjuk 2023. február 10.-ig. dr.

Tovább olvasom...

Helyzetjelentés az épülő orvosi rendelőből

Az elmúlt pénteken zajlott a gyermekorvosi rendelő elektromos szerelvényezésének egyeztetése az érintettek részvételével. Folyamatban a mennyezetek hőszigetelése és gipszkartonozása. Diósjenőn élni

Tovább olvasom...

Meleg és fény a macsolai óvodában

Kedves Diósjenői lakosok! Testvértelepülésünk, Macsola előljárója (arrafelé így hívják a polgármestert) küldte a csatolt fotókat. Mint korábban hírül adtuk, a

Tovább olvasom...