Energetikai pályázat – TOP_PLUSZ-2.1.1-21-NG1-2022-00024 – Támogatói döntés

Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek, Pályázatok, Sport

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink!

Történelmi pillanat: 37.300.000,- Ft támogatást nyertünk egy komplex energetikai pályázatunk kivitelezésére. A pályázat keretében a Villteszben működő telephelyünk elektromos energia igényének a fedezésére telepítünk napelemeket. Ugyanebben a pályázatban a sportöltöző gázfűtését váltjuk ki elektromos hőszivattyúval, illetve a sportpálya és öltöző elektromos energiaigényét termeljük meg napelemekkel.

Az Önkormányzat újabb lépést tett az úton, amely végén egy ú.n. energetikai közösség létrehozása a cél. Ezt úgy kell elképzelni, hogy minden Önkormányzati intézmény vagy létesítmény különálló napelemei által termelt elektromos energia, valamint minden, ugyanezen helyeken elfogyasztott energia egy elszámolásban fut össze, és a termelt-fogyasztott energia különbözete lesz pénzügyileg rendezve.

Most, amikor drasztikusan emelkednek a világpiaci energiaárak, mi több, Európa energiaellátása került veszélybe, különösen fontos, hogy itt helyben, Diósjenőn, egy újabb lépést teszünk az energiafüggetlenedés, a fenntartható energiatermelés, valamint a költségcsökkentés irányába.

Köszönöm minden munkatárs és partner erőfeszítéseit, az átvirrasztott éjszakákat, a végig dolgozott hétvégéket!

Köszönöm Balla Mihály képviselő úr támogatását!

Köszönöm a Diófa Szövetség támogatását!

Diósjenőn élni jó!!!

Székely József Ede polgármester

Olvasson tovább!

Helyi Esélyegyenlőségi Program – Társadalmi vitára bocsátás

A teljes program EZEN A LINKEN érhető el. A programmal kapcsolatos véleményeket, hozzászólásokat az alábbi elérhe­tőségeken várjuk 2023. február 10.-ig. dr.

Tovább olvasom...

Helyzetjelentés az épülő orvosi rendelőből

Az elmúlt pénteken zajlott a gyermekorvosi rendelő elektromos szerelvényezésének egyeztetése az érintettek részvételével. Folyamatban a mennyezetek hőszigetelése és gipszkartonozása. Diósjenőn élni

Tovább olvasom...

Meleg és fény a macsolai óvodában

Kedves Diósjenői lakosok! Testvértelepülésünk, Macsola előljárója (arrafelé így hívják a polgármestert) küldte a csatolt fotókat. Mint korábban hírül adtuk, a

Tovább olvasom...