Nyári emlékek a református közösségtől

Egyéb kategória, Egyházi hírek, Hírek, Kiemelt

A Diósjenői Református Egyházközösség gazdag nyarat tudhat maga mögött, hiszen a járványügyi enyhítések lehetővé tették számos tábor és program lebonyolítását.

Az angol táboruk július 5. és 9. között zajlott a parókián, ahol a gyermekek játékosan ismerkedtek az angol nyelvvel és azzal együtt Isten szeretetével. A Szentírás Szövetség magyar és angol anyanyelvű segítőit a tavalyi tábor után már szinte ismerősként térhettek vissza. A hét témája alapján (The knights of the King) a lelki fegyverzet részeit ismerhették meg a gyermekek.

A tábor hangulatát leginkább a gyermekek beszámolója tudja átadni:

“Nagyon örülök, hogy ott lehettem a bibliai angol táborban. Nagyon tetszettek az énekek és a drámajáték. Izgalmas volt a csapatok közötti verseny is és viccesek voltak a feladatok. Jó volt együtt fürdeni a Bánki-tóban. A legjobb az volt, hogy Jézusról hallottunk.”

Juhász Abigél, 10 éves

“Az angol táborba eleinte nem volt kedvem menni, mert nem tudtam milyen lesz. Végül nagyon jól éreztem magam. Tetszett a kézműves foglalkozás és a templomi előadás. Azért is volt jó ez a tábor, mert nem kellett messzire menni egy ilyen jó programért.”

Berki Vince, 8 éves

“Azért tetszett az angol tábor, mert sok új embert ismertem meg és barátokat is szereztem! Nagyon szerettem az unokatestvéreimmel matricákat gyűjteni, amiket akkor kaptunk, ha megtanultuk az aranymondásokat. Ezért, amikor a táborból hazaértünk az volt az első dolgunk, hogy együtt megtanuljuk az aranymondást. A programok is szuperek voltak. Tetszett nagyon, amikor strandra mentünk, a kvízeket is szerettem a csapatjátékokkal együtt. Összefoglalva az egészet: egy szuper jó tábor volt! Várom, hogy jövőre is mehessek, de addig még sokat kell aludni!”

Baranyai Ábel, 10 éves

“Azért tetszett az angol tábor, mert ott volt sok barátom. Sokat tanultunk Jézusról, a hit pajzsáról, meg elkészítettük az Isten fegyverzeteit: az övet, a pajzsot és a sisakot. Sokat játszottunk, kedvesek voltak a külföldiek, és a magyarok is. Gazdag élményben volt részem, ezért nagyon hálás vagyok!”

Sipiczki-Karsai Zselyke, 8 éves

“Életemben először voltam az angol táborban, de nagyon jól éreztem magam. Vidáman teltek a napok és sokat hallottunk Jézusról. Elgondolkodtam azon, amiket a vezetők a saját életükről meséltek nekünk. Nagyon viccesek voltak a csapatjátékok. Jó volt, hogy ezt együtt élhettük meg.”

Csomó Hanna, 9 éves

Olvasson tovább!

Újabb útkövezések

Az Önkormányzat dolgozói az Óhegy utca és a Vörösmarty utca kavicsozásának frissítését követően régi adósságot törlesztettek, a Kámor utca

Tovább olvasom...

Közel az átadáshoz

Látványos haladás a strand területén megvalósuló Ágnes fürdőház építésében. Közel 90%-os készültségi állapotban a beruházás. Kész van a teljes tető.

Tovább olvasom...

IGAZGATÁSI SZÜNET!

Felhívjuk kedves ügyfeleink figyelmét, hogy 2022. augusztus 1-jétől 2022. augusztus 20-ig a Képviselő-testület igazgatási szünetet rendelt el a Polgármesteri Hivatalban,

Tovább olvasom...