Fredropoli barátaink üdvözlete az 1956-os megemlékezés kapcsán

Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Polgármesteri Hivatal, Testvértelepülés

Tisztelt lakosság!

Október 22-én, az ’56-os emléknap előestéjén az alábbi levelet kapta elektronikus úton a Polgármesteri Hivatal Mariusz Śnieżektől, Fredropol polgármesterétől:

Ünnepi jókívánságok!

Az egyik legfontosabb magyar nemzeti ünnep, az 56-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából a magam és Fredropol térség lakossága nevében szeretettel gratulálok, sok sikert és minden jót kívánok.

A magyarok idegen erőszak ellen tanúsított hőstette – bár véresen elfojtották, de a szabadság alapja volt, amelyet harminc év után közösen visszanyertünk.

A szabadságot a következő évtizedekre is őrizzük együtt tovább, erősítsük és építsük, mint ahogy egykor együtt harcoltunk érte. Erősítjük a lengyel- magyar együttműködésünk által, de a regionális és európai kapcsolatok által is. Erősítjük a biztonság és béke érdekében, valamint a térségeink fejlődésének érdekében. Ez garancia arra, hogy a szabadságunk és a fejlődésünk soha ne legyen veszélyben.

Ma a magyarok, akár a lengyelek is – többször megerősített barátsággal – büszkén állnak a szabad, szuverén európai országok között.

Kívánom e fontos és szép évforduló sikeres és méltó megemlékezését.

                                                                                                                      Mariusz Śnieżek

                                                                                                                           polgármester

 

Olvasson tovább!

Zöldhulladék begyűjtése

Tisztelt Lakosság! Diósjenő Község Önkormányzata ismételten gally, és kerti zöldhulladék befogadó akciót hirdet. Diósjenői lakcímkártyát bemutató, vagy üdülőövezeti illetékességet igazoló

Tovább olvasom...

Aktív érdeklődés a Gondosóra Program iránt

Pénteken - hál' Istennek - számos idős lakos élt a lehetőséggel, hogy Glöckl Ferenc alpolgármester segítségét igénybe véve, regisztráljanak

Tovább olvasom...