A térfigyelő kamerarendszer ünnepélyes átadása

Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek

A tegnapi napon, 2021. szeptember 30-án a Polgármesteri Hivatalban ünnepélyes keretek közt átadták a községi térfigyelő rendszert.

 

Vendégünk volt Balla Mihály országgyűlési képviselő, Tánczos Miklós Kapitány úr a Rétsági Rendőrkapitányság vezetője.

Továbbá jelen volt Tácsik Bálint a Rétsági Kormányhivatal vezetője, Takács Ferenc a Nógrád Megyei Rendőrkapitányság informatikai osztályvezetője, Markó Antal a Belügyminisztériumtól, illetve a kivitelező Forrest Kft ügyvezetője Kaposi Gábor.

Az ünnepélyes köszöntök mellett elhangzott, hogy a kamerarendszer már a tesztüzemi időszakában “megtermelte” a beruházásának legalább a felét, ugyanis egy nagy értékre elkövetett, sorozatos csalás, ún. unokázós csalók bűnszervezetét sikerült a segítségével felszámolni.

A kamerarendszer sikeres indítása mellett elhangzottak a Diósjenőt érintő fejlesztések is, többek között a strand megújulása is.

Balla Mihály országgyűlési képviselő elmesélte, hogy a diósjenői strandon tanította gyermekét úszni és teljes szívvel üdvözli, hogy a településen hamarosan ismét megnyit a strandfürdő.

Tánczos Miklós Rendőrkapitány úr beszámolt arról, hogy a Diósjenő Község Önkormányzata Képviselő-testülete által megszavazott és átadott pénzbeli támogatásból 2 db ütésálló mobiltelefont és egy vadkamerát szereztek be, mely eszközökkel tovább növelhetik állományuk hatékonyságát.

Az átadó ünnepség végén állófogadás várta a résztvevőket.

Olvasson tovább!

Helyi Esélyegyenlőségi Program – Társadalmi vitára bocsátás

A teljes program EZEN A LINKEN érhető el. A programmal kapcsolatos véleményeket, hozzászólásokat az alábbi elérhe­tőségeken várjuk 2023. február 10.-ig. dr.

Tovább olvasom...

Helyzetjelentés az épülő orvosi rendelőből

Az elmúlt pénteken zajlott a gyermekorvosi rendelő elektromos szerelvényezésének egyeztetése az érintettek részvételével. Folyamatban a mennyezetek hőszigetelése és gipszkartonozása. Diósjenőn élni

Tovább olvasom...

Meleg és fény a macsolai óvodában

Kedves Diósjenői lakosok! Testvértelepülésünk, Macsola előljárója (arrafelé így hívják a polgármestert) küldte a csatolt fotókat. Mint korábban hírül adtuk, a

Tovább olvasom...