Ígéret szép szó!

Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek, Pályázatok

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink!

Tegnap bejáráson voltam tervezőkkel, vállalkozókkal, ajánlattételre felkérni szándékozott személyekkel. A Diófa Szövetség legnagyobb vállalásának teljesítése került elérhető közelségbe. A STRAND!!! Több mint másfél év munkájának, háttérbeszélgetéseinek, egyeztetéseinek az eredménye alakul kézzelfoghatóvá.

A lehetőség és a pénz is oda talál, ahol van kezdeményezés, akarat, elképzelés, jövőkép, kitartó munka.

A község lakosságának bizalma nélkül nem sikerült volna. Ezért volt szükséges, olyan választási programot készíteni, amelyben pontról pontra, területről területre haladva valósítjuk meg, a  lakosság által nagyon meggyőző többséggel elfogadott, – zöld füzetbe foglalt- programunkat. A „langyos víz”-nek a medencékben van a helye, nem választási programban, nem egy község jövőjének a felépítésében.

Balla Mihály országgyűlési képviselőnk folyamatos támogatása, segítsége, nélkül nem lennénk itt. Álljunk meg itt egy szóra.

Olvasóim megszokhatták, hogy személyes élményekre alapozva írom lakossági közleményeimet, fogalmazom meg beszédeimet. A belső meggyőződésből származó gondolatok a leghitelesebbek.

Azt láttam valósággá válni egyeztetéseink során, ami a titulus szikár lényege, amit a szó maga jelent. A KÉPVISELETET. Diósjenő érdekeinek, a községünk minden egyes lakosának a kitartó képviseletét. Szívvel-lélekkel, kellő alázattal végzett munkát. Azért, hogy valóra válthassuk régi álmunkat, hogy -kényszerpihenő után- folytatódhasson a kilencven éves történet, hogy Diósjenő fejlődésének hírét vigye a feléledő strand.

Képviselő Úr, szívből köszönjük! Ismételten és sokadjára.

Két projekt kombinálásával sikerült megfelelő forrást teremteni a strand teljes rehabilitációjához.

A Magyar Kormány gazdasági felzárkóztató programjában futó, mintegy 203 millió forintból létesül az egész évben használható fürdőház komplexum, illetve az ehhez turisztikai attrakcióként társuló elektromos kerékpárflotta, illetve pedálos kajakflotta. Ennek a programnak a Belügyminisztérium a gazdája. Meglepődnének ha tudnák, hogy hány ember együttműködésére, pártfogó hozzáállására van szükség ahhoz, hogy tető alá kerüljön egy ilyen projekt. Olyan emberek álltak ki értünk, viselték szívükön községünk sorsát, akiknek -bocsánat a kifejezésért- se kutyája se macskája nálunk. Mégis tették a dolgukat.

A Magyar Kormány gazdaságot újraindító programja  révén, kormányhatározatban kaptunk lehetőséget, hogy strandfürdőnk medenceterei is feléledjenek. A forrás nagysága 200 millió forint.

Így válik teljessé a kép, itt ér össze a Magyar Kormány, Balla Mihály képviselő úr, a Belügyminisztérium munkatársai, és a Diófa Szövetség munkája. Így lesz strandunk.

Vitéz Kámory Lajos jegyző mosolyogva néz rám a polgármesteri iroda szemközti faláról. Én is mosolygok, biccentek felé.  Igen, Jegyző úr, köszönjük hogy elkezdte, ismét lesz strandunk. Felélednek a hagyományaink, terv szerint haladunk a vállalt munkával. Diósjenőn élni jó!

Székely József Ede

polgármester

Olvasson tovább!

Zöldhulladék begyűjtése

Tisztelt Lakosság! Diósjenő Község Önkormányzata ismételten gally, és kerti zöldhulladék befogadó akciót hirdet. Diósjenői lakcímkártyát bemutató, vagy üdülőövezeti illetékességet igazoló

Tovább olvasom...

Aktív érdeklődés a Gondosóra Program iránt

Pénteken - hál' Istennek - számos idős lakos élt a lehetőséggel, hogy Glöckl Ferenc alpolgármester segítségét igénybe véve, regisztráljanak

Tovább olvasom...