Beszámoló a költségvetésünk első negyedéves számairól

Egyéb kategória, Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink!

Ezúton tesszük közzé az Önkormányzat és intézményeinek a fő költségvetési számait, 2021 év első negyedévének vonatkozásában.

Az Önkormányzat,  éves  bevételeinek  56,09%-át realizálta az első negyedévben, míg éves kiadásainak 21,87%-a teljesült.

A Polgármesteri Hivatal éves bevételeinek  28,55%-a teljesült, kiadásainak 25,43%-os teljesülése mellett.

Az Aranydió Óvoda éves bevételeinek 25,8%-a teljesült, a kiadásainak 21,76%-os teljesülése mellett.

Fenti számokból egyértelmű, hogy Önkormányzatunk és intézményeink felelősen és szorosan gazdálkodnak, pénzügyeinket folyamatosan kontroll alatt tartjuk, bevételeink teljesülése és összege stabil fedezetet nyújt a kiadásainkhoz. Naprakészen rendezzük kötelezettségeinket, erős tartalékokat képeztünk, és vállalásunkat betartva, rendszeresen nyilvánosságra hozzuk a költségvetés állását, hogy az erre fogékony érdeklődőket megbízható információkkal lássuk el.

A Hivatal és az Aranydió Óvoda tevékenységének finanszírozására időben biztosítjuk a szükséges pénzügyi fedezetet.

A Kormány határozata alapján, folyó hónap 15-től engedélyezett Képviselő Testületi ülések megtartása. Azonnal éltünk a lehetőséggel, és az első lehetséges alkalommal megtartottuk a Bizottsági üléseket, amelyek a jövő heti Képviselő-testületi ülés megtartásának kötelező előzményei.

A Képviselő-testület és a Hivatal működése normál üzemmódra állt a veszélyhelyzet elmúltával.

Székely József Ede

polgármester

Olvasson tovább!

Zöldhulladék begyűjtése

Tisztelt Lakosság! Diósjenő Község Önkormányzata ismételten gally, és kerti zöldhulladék befogadó akciót hirdet. Diósjenői lakcímkártyát bemutató, vagy üdülőövezeti illetékességet igazoló

Tovább olvasom...

Aktív érdeklődés a Gondosóra Program iránt

Pénteken - hál' Istennek - számos idős lakos élt a lehetőséggel, hogy Glöckl Ferenc alpolgármester segítségét igénybe véve, regisztráljanak

Tovább olvasom...