Tünetmentesen is fertőzünk!

Egyéb kategória, Kiemelt, Közérdekű

Tisztelt Lakosság!

 

Bizonyára mindenki látja, hallja és olvassa a médiában a koronavírus fertőzésre vonatkozó statisztikákat. Ezekben a számokban Diósjenő is szerepel. A vírusmutációk intenzívebb és rosszabb indulatú betegséget okoznak és gyorsabban is terjednek, mint a korábbi alapvariáns. Akinél történik Covid-gyorsteszt vizsgálat és negatív az eredmény, még nem jelenti azt, hogy Ő nem lehet hordozó. A PCR negatív teszt igazolja, hogy átmenetileg nem hordoz vírust a vizsgált személyt.

Sajnos gyakran találkozunk olyannal a falunkban, akinek a gyorstesztje negatív, de a PCR eredmény pozitív és mégis felelőtlenül szórja a betegséget, szabadon jár-kel a településen.

Ha tesztet kérünk egy embertől azt mindaddig fertőzőnek kell tekinteni, amíg negatív PCR eredményt nem produkál. Tehát nem szeretnénk találkozni a faluban ilyennel, mert ez azon kívül, hogy embertelen, felelőtlen magatartás, még közigazgatási bírságra is számíthat. (Nem mehet gyógyszertárba, nem mehet bevásárolni, a postára, otthon kell maradnia)

Sajnos az ANTSZ nagyfokú leterheltsége miatt lassabban jönnek a határozatok a hatósági karanténról, vagy a járványügyi okból elrendelt karanténról, ezért minden érintettnek felelősen kell döntenie arról, hogy nem megy közösségbe.

Az oltakozásra nyomatékosan felhívom a lakosság figyelmét. (Regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu honlapon!)

 

Köszönöm a figyelmüket!

Dr. Laczkovszki Győző

Olvasson tovább!

Változik a vasúti menetrend

Tisztelt utazóközönség! A 2020/2021. évi Közforgalmú menetrend 2021. június 19-től bevezetni tervezett 2. sz. Módosításának változáslistája az alábbiak szerint alakul. 75 sz. Vác―Balassagyarmat vonal:

Tovább olvasom...

Beszámoló a költségvetésünk első negyedéves számairól

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink! Ezúton tesszük közzé az Önkormányzat és intézményeinek a fő költségvetési számait, 2021 év első negyedévének vonatkozásában. Az

Tovább olvasom...

Virágos Diósjenő 2021 pályázat

Tisztelt lakosság, kerttulajdonosok! Diósjenő Község Önkormányzata "Virágos Diósjenő 2021." címmel környezetszépítő pályázatot hirdet a lakosok számára a tiszta, virágos lakóházak előtti

Tovább olvasom...