Új, többfunkciós munkagép

Egyéb kategória, Hírek, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek, Pályázatok

Az elmúlt hónapokban kereste az Önkormányzat a megoldást, hogy olyan, többcélú munkagépek is kerüljenek a falugondnokság kezelésébe, amelyekkel az évszakoknak és a munkaterületnek megfelelő feladatokat lehet ellátni. Korábban már hírt adtunk arról, hogy még 2020-ban nyert Diósjenő a Magyar Falu programban, közel 15 millió forintot egy kis méretű, többfunkciós munkagépre a közterületek karbantartása céljából.

A nagy MTZ traktor erős, mindent tud, de sok esetben nincs szükség ekkora gépre, vagy rajta kívül több eszközre is szükség lehet egy időben. Erre mutatott példát a februári hóhelyzet, amikor a kisebb hókotró és szórógép befért a szűkebb utcákba, könnyebben meg tudott fordulni azok végén, azaz hatékonyabban tudta elvégezni azt a munkát, amire egy időben, több helyen is szükség volt Diósjenőn.

Eredetileg egy ISEKI gyártmányú, 26 LE teljesítményű traktor lett kiszemelve (erről is szólt tavalyi beszámolónk), de több szakmai szempont is végül oda vezette a testületet, hogy egy John Deere 2036R típusú, 36,6 LE összteljesítményű munkagépet vásárolt az Önkormányzat.

A John Deere márkanév már önmagában garancia a megbízhatóságra és az elenyésző árkülönbözetért cserébe egy sokoldalú gépet kaphatott a falu.

A jellegzetes, zöld-sárga színezésű kis traktor kivette a részét a hóeltakarításban, ráadásul a hátára szerelhető szórótartály a síkosságmentesítésnél is jól jött.

A munkagép fűthető fülkével rendelkezik, melyből a gépkezelő 360 fokban ki tud látni. A fogcsikorgató, téli hidegben igazán jól jön a fűtött beltér, így folyamatos munkavégzésre alkalmas az eszköz, csupán a szóróanyag és az üzemanyag újratöltésére kell visszatérnie a bázisállomásra.

Az év további hónapjaiban is aktívan kiveszi részét a karbantartási munkálatokból. Fokozatosan érkeznek a speciális adapterek, melyekkel a fűkaszálástól  a kisebb földmunkákig bármit el tud majd végezni.

 

Olvasson tovább!

Bursa Hungarica 2023

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Bursa Hungarica 2023.   Diósjenő Község Önkormányzata ez évben is csatlakozott a felsőoktatási hallgatók, felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok támogatására létrehozott Bursa

Tovább olvasom...

Az Ágnes-fürdőház rekreációs eszközparkja

Tisztelt Lakosság, kedves Barátaink! Sorra bemutatjuk a rekreációs eszközöket, amelyek az Ágnes-ház pályázat révén gazdagítják a következő évben községünk turisztikai

Tovább olvasom...

Meghívó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre

Diósjenő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. október 3-án, hétfőn 18 órától rendkívüli ülést tart.

Tovább olvasom...