Tükrös-tükrös, mondd meg nékem…

Egyéb kategória, Helytörténet, Hírek, Kiemelt, Községfejlesztés, Kultúra, Önkormányzati hírek

A Grimm testvérek alkotta mesebeli versikét kissé átalakítva jelentjük be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 8.900.000,- Ft támogatásban részesítette pályázatunkat, amelyből a valamikori “Tükrös” termet megidéző közösségi terünk fejlesztése folytatódik. Azért “folytatódik”, mert a valamikori Eszterházy kastély szalonja, a későbbi Tükrös helyén, ismét közösségi teret fejlesztünk, helyt adva koncerteknek, előadásoknak, rendezvényeknek, báloknak. Az épület külseje már megújult, az új hőszigetelt nyílászárók, falak hőszigetelése és a fedés, már a helyén. A most megítélt támogatásból a villamos rendszer, és a födém hőszigetelése valósul meg. A ruhatár, WC-k és büfé kialakításához további források is szükségesek, amelyek fedezetét részben a polgármester fel nem vett tiszteletdíja és költségtérítése teremti meg, valamint Önkormányzatunk is hozzájárul a költségekhez. Az alaprajzot rövidesen közzé tesszük. A következő év karácsonyi ünnepségét már a megújult “Tükrösben” tartjuk. Diósjenő épül-szépül.
Diósjenő Képviselői

A fenti fénykép csak illusztráció. Sajnos nem találtunk az egykori “Tükrösről” eredeti fényképet, ezért kérjük Önöket, hogy ha bárkinek birtokában van, vagy tud róla, hogy hol lehetne rálelni egy, a termet ábrázoló fényképre, kérjük ossza meg velünk. Köszönjük! – a szerk.

Olvasson tovább!

Változik a vasúti menetrend

Tisztelt utazóközönség! A 2020/2021. évi Közforgalmú menetrend 2021. június 19-től bevezetni tervezett 2. sz. Módosításának változáslistája az alábbiak szerint alakul. 75 sz. Vác―Balassagyarmat vonal:

Tovább olvasom...

Beszámoló a költségvetésünk első negyedéves számairól

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink! Ezúton tesszük közzé az Önkormányzat és intézményeinek a fő költségvetési számait, 2021 év első negyedévének vonatkozásában. Az

Tovább olvasom...

Virágos Diósjenő 2021 pályázat

Tisztelt lakosság, kerttulajdonosok! Diósjenő Község Önkormányzata "Virágos Diósjenő 2021." címmel környezetszépítő pályázatot hirdet a lakosok számára a tiszta, virágos lakóházak előtti

Tovább olvasom...