Ezen dolgoztunk! – Közlemény az épülő orvosi rendelővel kapcsolatban – 2020.11.06.

Hírek, Kiemelt, Közlemény, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek
látvány2[5].pdf_page_1

Alapos megfontolás, és szakértői felmérések után, arról foglalt egybehanzóan állást a képviselő testület, hogy az orvosi rendelő komplexumot új helyen kívánja megvalósítani. Előzményként annyit mondanánk el, hogy a jelenlegi építkezés befejezése, beleértve a hibák kijavítását, a szükséges de meg nem tervezett kiegészítések, és gépészet létesítése, az el sem készült de mégis teljes cserére szoruló villamos rendszere, nagyságrendileg 80 millió forintba kerülne, és végeredményként csak egy erősen korlátozottan használható intézményünk lenne, vállalhatatlan kompromisszumok árán. A rendelkezésre álló mintegy 220-230 négyzetméteren, vállalhatatlanul zsúfolt viszonyok mellett sem lett volna hely, számos kötelezően elkülönítendő funkció megvalósítására. Komoly átépítés nélkül az épület egyszerűen alkalmatlan egészségügyi intézménynek.

  • a piceszint folyamatos vizesedése, és ennek okán a folyamatos szivattyúzás az épület süllyedésével-repedezésével járna, amelyet a várók tervezett üvegfalainak törése követne.
  • a betegváróba nem terveztek WC-ket, így a betegeknek az egészséges oldalra kellett volna átjárni, szükségük elvégzésére.
  • mozgáskorlátozottak, és babakocsis páciensek csak a beteg várón keresztül tudtak volna eljutni az ú.n. egészséges rendelésre.
  • nem terveztek légkondicionálást, így a várók méretes üvegfalai mögött nyáron a betegek megfőnének.

A  pandémia helyzet is arra tanít, hogy ezek a kompromisszumok vállalhatatlanok. Az épület sorsáról a későbbiekben dönt a testület.

Így inkább azt az utat választottuk -teljes egyetértésben-, hogy az orvosi rendelő projektből elődeink által már elköltött mintegy 68 millió forintot visszapótolva, új helyszínen, közel 400 négyzetméteren építjük meg a rendelőket. A  tervezést azzal kezdtük, hogy az orvosainkkal egyenként leülve, helyiségről helyiségre haladva egyeztettük az elképzeléseket, messzemenően figyelembe véve igényeiket. Ugyanez a folyamat zajlott le az ÁNTSZ szakembereivel, majd a projektmenedzserekkel. Most jutottunk el odáig, hogy kezdeményezzük az irányító hatóságnál a szerződések módosítását, kérelmezzük a projekt áthelyezését.

Egy közel nulla energiaigényű, elektromosan fűtött és légkondicionált rendelő komplexumunk lesz, amelynek fűtését és energia ellátását gyakorlatilag 100%-ban napelem fedezi.

Minden lépcsőben segítő szándékkal találkoztunk. A folyamat elindult.

Eljött az ideje, hogy tájékoztassuk a lakosságot a fejleményekről. Az alábbiakban tesszük közzé, a szándékaink szerint új helyszínen megvalósuló orvosi rendelő alaprajzát és egy látványtervét. Az alaprajz közel végleges. A külső látványterv még módosulni fog.

Diósjenő képviselői

Az új épület alaprajza

orvosi_alaprajz_tervezet.pdf_page_12

Éjszakai látványterv

1[7].pdf_page_1

Olvasson tovább!

Az unokázós csalók újra feltűntek!

Tisztelt Nagyszülők! Az úgynevezett unokázós csalások elkövetői telefonon hívnak fel legtöbbször idős embereket, és hozzátartozójának, illetve unokájának segítésére kérnek készpénzt,

Tovább olvasom...

Jöhet a hó, a jég

Tisztelt Lakosság! Útszóró gépünk már felkészítve, betöltve várja a bevetést. Amint az időjárás tesz arról, hogy ónos eső, lefagyás, hóréteg

Tovább olvasom...

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény kifizetése

KÖZLEMÉNY   Tájékoztatjuk a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult lakosokat, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (Xl.

Tovább olvasom...