Új, műfüves futballpálya épül Diósjenőn

Hírek, Kiemelt, Községfejlesztés, Sport

Tisztelt lakosság!

Örömmel tesszük közzé, hogy holnap reggel kezdődnek a földmunkák az új, szabvány méretű műfüves futballpályánál. A kivitelezést elnyerő vállalkozó tájékoztatása szerint, év végére használatba is adja. Emlékeztetőül, (kerekítve)160 millió forintért épül a pálya, amelyhez lelátót és kispadokat is nyertünk. A pályázatot a Magyar Kormány által meghirdetett Gazdasági Felzárkóztató Program keretében nyertük, 100 % támogatottság mellett. A választások idejére ez a pályázati lehetőség már lezárult. Kérvényeztük, hogy újra megnyissák, amit legnagyobb örömünkre pozitívan bírált el a Belügyminisztérium. Így kerültünk be huszonkilencedikként a programba, majd Hornos Ádám sportegyesületi elnök sok éjszakát átfogó szakmai munkája alapján,  többszöri minisztériumi fordulókkal, éjszakákba nyúló pályázatírás után megkaptuk a támogató döntést. Nagyon sokan örülnek ennek a fejlesztésnek, és persze lesz aki ellenzi.
A kiválasztott hely alapján elmondható, az ország legszebb fekvésű és panorámájú pályája lesz a mienk. Jelentősen hozzájárul csapatunk téli vagy éppen esős időszakban végezhető edzési lehetőségeihez, továbbá olyan tornák rendezéséhez, amelyből érzékelhető bevételeket tudunk a helyi sportéletre fordítani.
A minap, környékbeli polgármesterekkel utaztam egy megbeszélésre. Nem akarták elhinni, hogy nem fizetünk játékosainknak, akik ilyen eredményeket érnek el.
A mi dolgunk az, hogy lehetőségeket teremtsünk. Az egyesületé meg az, hogy éljen ezekkel a lehetőségekkel. Bízvást mondhatom, a kapcsolat kiváló, az együttműködés nagyon eredményes.
Itt kell megköszönnöm Hornos Ádám, Horváth Attila és Varga Sándor munkáját, de mindenkiét egyben, akik bármennyit is hozzátettek ezekhez az eredményekhez. Büszkék vagyunk csapatunkra. A fejlesztés megérdemelt helyre kerül.
Diósjenő épül-szépül!

Székely József
polgármester

Olvasson tovább!

Zöldhulladék begyűjtése

Tisztelt Lakosság! Diósjenő Község Önkormányzata ismételten gally, és kerti zöldhulladék befogadó akciót hirdet. Diósjenői lakcímkártyát bemutató, vagy üdülőövezeti illetékességet igazoló

Tovább olvasom...

Aktív érdeklődés a Gondosóra Program iránt

Pénteken - hál' Istennek - számos idős lakos élt a lehetőséggel, hogy Glöckl Ferenc alpolgármester segítségét igénybe véve, regisztráljanak

Tovább olvasom...