Az első félév számai

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek

Tisztelt lakosok, kedves Barátaink!

Ígéretünkhöz híven, az alábbiakban tesszük közzé, az Önkormányzat és a Hivatal költségvetési számait, 2020 első félévére vonatkozóan, a teljesített bevételekről és kiadásokról.

Diósjenő Község Önkormányzata
Bevételek : 628.210.387 Ft, az éves előirányzat 62,99%-a.
Kiadások: 279.560.055 Ft, az éves előirányzat 28,03%-a.

Diósjenő Község Polgármesteri Hivatala
Bevételek: 28.055.929 Ft, az éves előirányzat 48,28%-a.
Kiadások: 23.135.996 Ft, az éves előirányzat 39,9%-a.

A számok mutatják meg a legtisztábban, a legőszintébben, hogy a nagyon takarékos és alaposan átgondolt költségvetést mennyire következetesen hajtja végre az Önkormányzat és a Hivatal.

A jelenlegi állapot szerint mindössze néhány költségvetési fejezetet kell módosítani, amelyekben előre nem látható kiadások merültek fel, pl. az új fogorvosi szék beszerzésének költségei és a veszélyhelyzet költségei. Nem tervezett, de nagyon is indokolt kiadást jelentett például Lőrinc Piri ( 😃 mindenki által kedvelt tűzoltó autónk) beszerzésének költségei, valamint a kertészettel szemben lévő terület megvásárlása.

Egyesületeink, civil szervezeteink, időben megkapták a részükre meghatározott támogatásokat, külön kérelmek és kuncsorgás nélkül.

Jelentős beruházások történtek, a Hivatal működési feltételeinek a javítására. Szerverszobánk valódi szerverszobává való alakítása a vége felé közeledik. A hivatali számítógépek, monitorok, billentyűzetek cseréje lezajlott. Nyomtatókkal szereltünk fel intézményeinket, orvosi rendelőinket, laptopot vásároltunk védőnőnknek. (Következik a telefon rendszer.) Az anyakönyvi iratokat kötelező tűzbiztos páncélszekrényben tartani, így beszereztünk egy időtálló, nagyméretű, hosszú éveket kiszolgálni képes darabot.
A hivatal személyi állományának bérét több mint 30%-al megemeltük. Munkatársainkat folyamatosan beiskolázzuk tanfolyamokra, hogy a megszerzett képességekkel községünket szolgálhassák.
Racionalizáltuk az üzemanyag fogyasztást. Az elavult vagy amortizálódott eszközök cseréjénél, ahol lehet, mindenben elektromos-, akkumulátoros eszközökkel cseréljük le a régieket.
A közeljövőben (valószínűleg a brikettáló átadásához kapcsolódóan) nyílt napot tartunk a Villteszben, hogy aki kíváncsi, meggyőződhessen a gyarapodó igényes eszközparkról.

A fentiek mind benne vannak a közölt számadatokban. A félévi zárás számai nagyon megnyugtatóan tükrözik az állapotokat. Büszkén vállalható minden szám.

Diósjenő Község Képviselő Testülete.

Olvasson tovább!

Egészséges családi rekreáció Diósjenőn

Tisztelt lakosság! Ahogy korábban is hírt adtunk róla, célegyenesbe ért a strand felújításának első üteme. Az Ágnes-ház, azaz a fürdőházak

Tovább olvasom...

Földtulajdonosi hirdetmény

HIRDETMÉNY Alulírott Vasas Viktor, mint a Diósjenői Földtulajdonosi Közösség közös képviselője hirdetményt teszek közzé a HASZONBÉRLETI DÍJAK kifizetésének időpontja miatt: Kifizetés

Tovább olvasom...

Ígéret szép szó!

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink! Tegnap bejáráson voltam tervezőkkel, vállalkozókkal, ajánlattételre felkérni szándékozott személyekkel. A Diófa Szövetség legnagyobb vállalásának teljesítése került

Tovább olvasom...