Diósjenői képeslapok – könyvbemutató a Tájházban

Kiemelt, Közélet, Kultúra

Kedves Érdeklődők!

Tegnap délután került sor, a vírus okán elhalasztott könyvbemutatóra.
Kalocsai Attila és Végh József közös munkájának eredményeképp, gyűjteményes formában jelent meg, mintegy 120 év Diósjenőről szóló képeslap termése.

Kalocsai Attila érdeme a képeslapok összegyűjtése. Végh Józsi bácsi munkáját dicséri a feldolgozás, sajtó alá rendezés. Kettejük közös erőfeszítése nélkül, feledésbe merült volna Diósjenő képeslapokon dokumentált történetének megannyi pillanata.

A Kalocsai Attila által fellelt képeslapok meghökkentően jelentős száma a legmeggyőzőbb tanúságtétele annak, hogy milyen élénk idegenforgalomnak volt helyszíne községünk.

A képeslapok által ábrázolt, ma már történelmet idéző épületek, tájképek, életképek, és a hátoldalukra írott szövegek Végh Józsi bácsi előadásában elevenedtek meg.

A tegnapi napban nemcsak ez volt felemelő.

Szívet melengető volt megtapasztalni, hogy a tájházunk nemrégiben kibővített – sokak által tegnap is dicsért – közösségi tere,
éppen csak elegendő volt az érdeklődők befogadására. Soha nem tapasztalt számú, ünneplőbe öltözött érdeklődő. Őslakosok és gyüttmentek együtt. Csupa diósjenői.
Köszönjük Attila, köszönjük Józsi bácsi, hogy megtapasztalhattuk!

Székely József

További képeket az alábbi linken tekinthetnek meg:

https://photos.app.goo.gl/BG4b6kS6nX6kSpb86

Olvasson tovább!

Másfél óra világszínvonal

Ennyi ideig élvezhettük, azt a bensőséges, felemelő, szívünk gyökeréig ható előadást, amelynél méltóbb módon nem is kezdődhetett volna az

Tovább olvasom...

Áramfejlesztő Macsolán

Sebestyén Róbert macsolai polgármester úrral rendszeres kapcsolatot tartunk. A mai napon ismételten háláját fejezte ki Diósjenő lakosainak a sok

Tovább olvasom...