Hajrá ÖTE!

Hírek, Kiemelt, Községfejlesztés, Önkormányzati hírek

Mindenki ismeri a régi IFA tűzoltóautónkat. A szívünkhöz nőtt. Indult ha kellett, szolgálta a községet. Szép kort ért meg. Majd’ 40 éves. A szép korral együtt járó betegségek sajnos utolérték. A felső fecskendőt már nem lehetett elindítani, mert a kabint nyomta volna tele vízzel. Nyikorgós ízületeiből olaj, zsír csepeg. De szó se róla, tette a dolgát. Mindannyian hálásak vagyunk a hosszú szolgálatért.

A mai napon nagy napra virradtunk. Tűzoltóink hajnalban keltek útra, hogy majdnem Salzburgig menve, a Felső-Ausztriai Mondsee melletti Sankt Lorenz településről elhozzák a fiatalítást.

Nem sok község mondhatja el magáról, hogy önerőből képes megújítani a tűzoltóságát. A „fiatal” Steyr ugyanúgy összkerékhajtású, mint az IFA. Futóművét tavaly újították fel, vadonatúj gumik vannak rajta. „Saját lábon” jött haza, gond nélkül tette meg a hosszú utat. Gyönyörű szép. Isten hozta.

Tűzoltóink megérdemelték, és kiböjtölték a fiatalítást. Mindannyian jól járunk vele. A gyönyörűség vételára, 5.600.000 Ft-nak megfelelő 16.000 EUR volt.

Ebből 1.000.000 Ft Buskó Levente és családja adománya. Szívből köszönjük!

További 4.600.000 Ft-ot Székely József polgármester fel nem vett illetménye és költségtérítése fedez.

A hazahozatal és a forgalomba állítás költségeit, abból a mintegy 300.000 Ft-ból fedezi az ÖTE, amelyet felhívásukra lelkes lokálpatrióták adtak össze. Az adományozók nevét az ÖTE hozza nyilvánosságra, amennyiben hozzájárulnak. Örömünkre szolgálna ha mi is közölhetjük.

A Sankt Lorenz-i tűzoltók adományaképp, egy 2.000.000 (!!!) forint értékű hidraulikus feszítő-vágó készüléket kaptunk. Ilyen készüléke a környékben senkinek sincs. A járműből egy pneumatikus szerkezet egy fényhidat emel ki, hogy sötétben is megfelelő világításban dolgozhassanak önkéntes tűzoltóink.

Tisztelt lakosság, kedves Barátaink! A Boróka-ház üzemeltetőinek volt egy nagyszerű ötlete, amikor nevet kerestek a kisvonatnak. Az ötletet -utólagos engedelmükkel- újra hasznosítjuk. Ezúton hirdetünk pályázatot a tűzoltóautó méltó keresztnevének megtalálására. Azért keresünk „csak” keresztnevet, mert a Sankt Lorenz-i tűzoltók tiszteletére a jármű családneve Lőrinc lesz. Természetesen női keresztnevet keresünk, mert ilyen szép piros járműhöz ez dukál. Tűzoltóink egyébként is olyan szépen és kedvesen bánnak vele, akár egy szép menyecskével.

Tehát 2020.06.30-ig várjuk a női keresztneveket, a polgarmester@diosjeno.hu e-mail címre. A legjobb keresztnevet adónak jár a megtiszteltetés, hogy keresztanyja/keresztapja lehet a szépségnek, ráadásnak pedig egy 10.000 Ft-os vásárlási utalvány.

Abból mindig jó dolgok sülnek ki, ha a helybeliek összefognak.

Diósjenő Község Önkormányzata

 

Olvasson tovább!

Zöldhulladék begyűjtése

Tisztelt Lakosság! Diósjenő Község Önkormányzata ismételten gally, és kerti zöldhulladék befogadó akciót hirdet. Diósjenői lakcímkártyát bemutató, vagy üdülőövezeti illetékességet igazoló

Tovább olvasom...

Aktív érdeklődés a Gondosóra Program iránt

Pénteken - hál' Istennek - számos idős lakos élt a lehetőséggel, hogy Glöckl Ferenc alpolgármester segítségét igénybe véve, regisztráljanak

Tovább olvasom...