Szünidei gyermekétkeztetés hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

Tisztelt Szülők!

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 21.C. § (1) bekezdése alapján Diósjenő Község Önkormányzata a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az idei évben is biztosítja a déli meleg főétkezést a nyári szünidő idejére. A 2019/2020 tanévi nyári szünet 2020. június 16-ától várhatóan 2020. augusztus 31-éig tart. Ezen időtartamra, azaz a nyári szünet mind az 54 munkanapjára, vagy a szüneten belül egyes munkanapokra kérhető az ellátás. (augusztus 20, 21-én, ünnepnap és pihenőnap okán az ellátás nem biztosított, azonban augusztus 29-ei szombati munkanapon biztosított.)

Az étkeztetésre jogosult azon 5 hónapos és 18 év közötti, Diósjenői bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermek, akinek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetét a jegyző 2020. május 17. és 2020. június 16. közötti időszakra vonatkozóan határozatban megállapította.

Azon gyermek(ek), aki(k)nek a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetet megállapító jegyzői határozata 2020. május 16. napja után jár le, továbbra is jogosultak a nyári szünidei ingyenes étkezésre, mert a megállapító határozatuk hatályának időtartama a veszélyhelyzetre tekintettel meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnését követő második hónap végéig.

A nyári szünidei étkezés igénybevétele előzetes igénybejelentéshez kötött, melyet elektronikus úton legkésőbb 2020. június 15-éig, postán vagy személyesen leadott kérelmek esetében legkésőbb 2020. június15-éig kezdeményezhet “a nyári ingyenes szünidei gyermekétkeztetés” elnevezésű nyomtatvány gyermekenkénti kitöltésével és benyújtásával.

A nyomtatványt postai úton is kiküldték az érintetteknek, amely személyesen leadható a Diósjenői Polgármesteri Hivatalban, de a koronavírus okozta járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, részesítsék előnyben az elektronikus ügyintézés lehetőségét. A nyomtatvány letölthető a https://www.diosjeno.hu/ oldalról, vagy innen a lap aljáról képként, melyet kinyomtatás és kitöltés után szocialis@diosjeno.hu e-mail címre szükséges megküldeni.

A szünidei gyermekétkeztetéshez az ételt a EBM Trade Kft. főzőkonyhája biztosítja (cím: 2643 Diósjenő, Kossuth Lajos út 21.), elvitel formájában, házhoz szállítást nem tudunk biztosítani. A meleg ételt a nyilatkozatban megjelölt napokon 12:00-13:30 között lehet átvenni, amelyhez tiszta, ép, 4 részes ételhordót Önöknek kell biztosítani. Kérjük, fokozott figyelmet fordítsanak az ételhordók higiénikus tisztaságára.

Ha a szünidei gyermekétkeztetést betegség vagy más ok miatt a gyermek mégsem veszi igénybe, akkor az étkeztetést biztosítónál jelentsék be a távolmaradást és annak várható időtartamát, valamint a távolmaradásra okot adó körülmény megszűnését és azt, hogy a gyermek mikor veszi újra igénybe az ellátást. A lemondást megtehetik személyesen az átvétel helyén, vagy a 06 70 332 81 11 telefonszámon.

 

Olvasson tovább!

Zöldhulladék begyűjtése

Tisztelt Lakosság! Diósjenő Község Önkormányzata ismételten gally, és kerti zöldhulladék befogadó akciót hirdet. Diósjenői lakcímkártyát bemutató, vagy üdülőövezeti illetékességet igazoló

Tovább olvasom...

Aktív érdeklődés a Gondosóra Program iránt

Pénteken - hál' Istennek - számos idős lakos élt a lehetőséggel, hogy Glöckl Ferenc alpolgármester segítségét igénybe véve, regisztráljanak

Tovább olvasom...