Szünidei gyermekétkeztetés hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére

Hírek, Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

Tisztelt Szülők!

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 21.C. § (1) bekezdése alapján Diósjenő Község Önkormányzata a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az idei évben is biztosítja a déli meleg főétkezést a nyári szünidő idejére. A 2019/2020 tanévi nyári szünet 2020. június 16-ától várhatóan 2020. augusztus 31-éig tart. Ezen időtartamra, azaz a nyári szünet mind az 54 munkanapjára, vagy a szüneten belül egyes munkanapokra kérhető az ellátás. (augusztus 20, 21-én, ünnepnap és pihenőnap okán az ellátás nem biztosított, azonban augusztus 29-ei szombati munkanapon biztosított.)

Az étkeztetésre jogosult azon 5 hónapos és 18 év közötti, Diósjenői bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermek, akinek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetét a jegyző 2020. május 17. és 2020. június 16. közötti időszakra vonatkozóan határozatban megállapította.

Azon gyermek(ek), aki(k)nek a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetet megállapító jegyzői határozata 2020. május 16. napja után jár le, továbbra is jogosultak a nyári szünidei ingyenes étkezésre, mert a megállapító határozatuk hatályának időtartama a veszélyhelyzetre tekintettel meghosszabbodik a veszélyhelyzet megszűnését követő második hónap végéig.

A nyári szünidei étkezés igénybevétele előzetes igénybejelentéshez kötött, melyet elektronikus úton legkésőbb 2020. június 15-éig, postán vagy személyesen leadott kérelmek esetében legkésőbb 2020. június15-éig kezdeményezhet “a nyári ingyenes szünidei gyermekétkeztetés” elnevezésű nyomtatvány gyermekenkénti kitöltésével és benyújtásával.

A nyomtatványt postai úton is kiküldték az érintetteknek, amely személyesen leadható a Diósjenői Polgármesteri Hivatalban, de a koronavírus okozta járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, részesítsék előnyben az elektronikus ügyintézés lehetőségét. A nyomtatvány letölthető a https://www.diosjeno.hu/ oldalról, vagy innen a lap aljáról képként, melyet kinyomtatás és kitöltés után szocialis@diosjeno.hu e-mail címre szükséges megküldeni.

A szünidei gyermekétkeztetéshez az ételt a EBM Trade Kft. főzőkonyhája biztosítja (cím: 2643 Diósjenő, Kossuth Lajos út 21.), elvitel formájában, házhoz szállítást nem tudunk biztosítani. A meleg ételt a nyilatkozatban megjelölt napokon 12:00-13:30 között lehet átvenni, amelyhez tiszta, ép, 4 részes ételhordót Önöknek kell biztosítani. Kérjük, fokozott figyelmet fordítsanak az ételhordók higiénikus tisztaságára.

Ha a szünidei gyermekétkeztetést betegség vagy más ok miatt a gyermek mégsem veszi igénybe, akkor az étkeztetést biztosítónál jelentsék be a távolmaradást és annak várható időtartamát, valamint a távolmaradásra okot adó körülmény megszűnését és azt, hogy a gyermek mikor veszi újra igénybe az ellátást. A lemondást megtehetik személyesen az átvétel helyén, vagy a 06 70 332 81 11 telefonszámon.

 

Olvasson tovább!

Jöhet a hó, a jég

Tisztelt Lakosság! Útszóró gépünk már felkészítve, betöltve várja a bevetést. Amint az időjárás tesz arról, hogy ónos eső, lefagyás, hóréteg

Tovább olvasom...

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény kifizetése

KÖZLEMÉNY   Tájékoztatjuk a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult lakosokat, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (Xl.

Tovább olvasom...

Szt. Erzsébet díjat kapott Ribai Lászlóné

A Váci Egyházmegyei Karitász Szt. Erzsébet díjat adományozott Ribai Lászlóné Erzsébetnek a diósjenői Szt. Antal Karitász csoport alapító tagjának. A

Tovább olvasom...