Diósjenő Község Polgármesterének 1/2020(IV.17.)sz. határozata Diósjenő község lezárásáról

Kiemelt, Közérdekű, Önkormányzati hírek

Diósjenő Község Polgármesterének

1/2020(IV.17.)sz. határozata

Diósjenő község lezárásáról

A jogalkotásról szóló 2010.évi CXXX. törvény 23.§(2) bekezdésben illetve a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011.évi CXXVIII.törvény 46.§.(1) bekezdés alapján kapott felhatalmazás alapján, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020.(III.11.)sz. Korm.rendelet 1.§-ra tekintettel továbbá a Kormány 95/2020.(IV.09.) rendelete a kijárási korlátozás meghosszabbításáról 3.§-ában kapott felhatalmazás alapján az alábbiakat rendelem el:

  1. április 18-án 00 órától a vészhelyzet időtartama alatt a hétvégéken minden szombaton 00. órától minden vasárnap 24 óráig továbbá ilyen irányú kormányzati rendelkezés esetén a munkaszüneti és ünnepnapokon a munkaszüneti nap első napján 00. órától azt utolsó munkaszüneti nap 24 óráig  Diósjenő Községet lezárom, egyúttal a közterületeken való tartózkodást megtiltom!

Diósjenőre beléphetnek:

  • a diósjenői lakcímmel (állandó vagy tartózkodási) rendelkezők,
  • a diósjenői ingatlan tulajdonosok
  • aki diósjenői lakcímmel nem rendelkezik, viszont a településen egyedül élő

hozzátartozó ellátását végzi,

  • Diósjenőn munkát végzők,
  • megkülönböztető jelzéssel ellátott gépjárművek,
  • a Diósjenőre szállítólevéllel áruszállítást végző járművek.
  1. április 18-tól hétvégeken nyitvatartási időben Diósjenő község élelmiszer üzleteiben a dolgozók részére elrendelem a maszk és a védő kesztyű használatát.

Elrendelem, hogy a kereskedelmi egységekben 10 m2-enként egy vásárló tartózkodhat, továbbá a kereskedelmi egységek kötelesek az üzletek előtt a vásárlók részére várakozás céljára területet úgy kijelölni, hogy a várakozók között legalább 2 m-es távolság legyen.

 

 A határozat megsértőivel szemben a Kormány  95/2020.(IV.9.) Korm. rendelete a kijárási korlátozás meghosszabbításáról 3.§-ában kapott felhatalmazás alapján a 71/2020.(III.27.)Korm. rendeletben meghatározott szankciókat kell alkalmazni.

Határidő: Azonnal

Székely József Ede sk.

polgármester

Nyomtatható változat

Olvasson tovább!

Zöldhulladék begyűjtése

Tisztelt Lakosság! Diósjenő Község Önkormányzata ismételten gally, és kerti zöldhulladék befogadó akciót hirdet. Diósjenői lakcímkártyát bemutató, vagy üdülőövezeti illetékességet igazoló

Tovább olvasom...

Aktív érdeklődés a Gondosóra Program iránt

Pénteken - hál' Istennek - számos idős lakos élt a lehetőséggel, hogy Glöckl Ferenc alpolgármester segítségét igénybe véve, regisztráljanak

Tovább olvasom...